Nieuwe processoren van AMD op CeBIT

AMD staat op het punt nieuwe processoren te introduceren. De eerste specificaties van de 4200+ zijn al uitgelekt: deze draait op 2600 MHz (net als de FX55) zij het met een hogere multiplier. Daarnaast komt er een FX57. Ook zijn de eerste foto's en benchmarks van de AMD Turion al op internet te vinden. Turion is het antwoord van AMD op Intel's succesvolle Pentium M en Centrino-merk.

De 4200+ heeft 1 MB aan cache en is nog op 90 nanometer gebouwd. De FX57 zal op 2.8 GHz draaien.

 

De geteste Turion 64-processor is geklokt op 1.6 GHz en krijgt als modelnummer 2800+ mee. De core is gebouwd op 90nm en voorzien van 1 MB L2 cache. De processor is gebouwd voor Socket 754, het is nog niet bekend of deze processor ook in normale desktopmoederborden gebruikt kan worden. De processor verbruikt ongeveer 25W en lijkt goed overklokbaar te zijn. Ook hierin lijkt de Turion dus op zijn Pentium M tegenhanger.

 

De mannen van ExtremeTech hebben de Turion 1.6 GHz weten te overklokken naar 2.0 GHz door de frontside bus naar 250 MHz op te schroeven. Dat is beter dan wat nu met Centrino mogelijk is. Zowel VIA als ATI hebben chipsets voor deze processor gereed, nVidia zal niet lang achterblijven. De eerste Turion-systemen worden op de CeBIT verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

hoe gaat de chipset heetten?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-09T09:14:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.