Rechter geeft 3 Samsung-dealers verkoopverbod

vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

De rechtbank in Den Haag heeft op verzoek van Samsung drie dealers een voorlopig verkoopverbod opgelegd omdat zij tonercartridges distribueren die inbreuk maken op de octrooien van Samsung. Het betreft Yorcom Computers (van de webshop Yorcom), Digital Revolution (van de webshop 123inkt) en Maxperian (van de gelijknamige webshop). Een vierde dealer, PrintAbout, werd vrijgesproken en heeft geen verkoopverbod opgelegd gekregen. Wel moet PrintAbout binnen acht weken documenten aan Samsung overleggen waaruit blijkt dat er geen sprake is van patentschending.

Samsung heeft tegelijkertijd een aantal octrooi inbreuk-zaken aangespannen tegen verschillende dealers vanwege inbreukmakende tonercartridges. De uitspraken in die zaken worden aan het einde van 2014 verwacht.

Samsung heeft een vergelijkbare rechtszaak aangespannen in Duitsland. Op 22 en 23 november 2013 heeft de rechtbank in München een voorlopig verbod opgelegd tegen zeven dealers op verzoek van Samsung.

‘Samsung is tevreden met de uitspraak van de Haagse rechtbank’, laat een woordvoerder weten. ‘Wij willen hiermee de rechten en belangen van consumenten beschermen, maar ook die van bedrijven die milieuvriendelijke, herbruikbare tonercartridges fabriceren.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-10T17:25:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.