Intel boekt minder winst door slechte PC-markt

Chipgigant Intel ziet over heel 2013 de winst en omzet licht dalen. Het bedrijf kampt met teruglopende verkoop van processors en chipsets door de druk op de pc-markt. De omzet over 2013 daalde ten opzichte van 2012 met 1 procent tot 52,7 miljard dollar (39 miljard euro). De nettowinst daalde 13 procent tot 9,6 miljard dollar. In het vierde kwartaal van 2013 verbeterde de resultaten.

De pc-divisie noteerde over heel 2013 een omzet van 33 miljard dollar, een daling van 4 procent. De verkoop van chips voor notebooks daalde met 4 procent. De omzet uit chips voor desktops daalde met 2 procent. De divisie die zich onder meer richt op netbooks zag de omzet met 7 procent dalen.

De omzet uit chips voor servers nam juist toe. De Datacenter Group zag de omzet jaar op jaar met 7 procent stijgen tot 11,2 miljard. Ook de omzet van de softwaredivisie steeg en kwam uit op 2,5 miljard dollar, een toename van 5 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Intel ziet de resultaten in het laatste kwartaal van 2013 verbeteren. De omzet steeg met 3 procent tot 13,8 miljard dollar. De nettowinst komt in die periode uit op 2,6 miljard dollar, 6 procent hoger dan een jaar eerder.

Intel verwacht in 2014 een omzet te halen die gelijk is aan het resultaat van 2013.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Deze trend was aardig voorspelbaar maar tegelijkertijd vraag je je af waarom Intel zo bij die markt blijft en bijvoorbeeld niet eens verder nadenkt over hele snelle chips voor smart doeleinden?

Daar zit ook een flinke markt die vrijwel braak ligt nog.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-17T11:32:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.