Intel schrapt ruim 5000 banen

Chipfabrikant Intel schrapt ruim vijfduizend banen. Het betreft ongeveer 5 procent van het wereldwijde personeelsbestand van de 107.000 medewerkers. De reorganisatie heeft vooral te maken met tegenvallende resultaten van de pc-divisie.

De ontslagronde werd bekendgemaakt nadat Intel zijn cijfers over het vierde kwartaal van 2013 en de jaarcijfers publiceerde.

Financieel directeur Stacy Smith zei in een gesprek met analisten dat de chipmaker de investeringen in datacenter-technologie, de ontwikkeling van zuinige processors en chips voor tablets vergroot. Het bedrijf dat al jaren de pc-markt domineert ziet zich in de markt voor smartphones en tablets vooralsnog voorbijgestreefd worden door leveranciers als Qualcomm en Samsung.

Intel presenteerde onlangs de cijfers over 2013. Het bedrijf zag de winst en omzet licht dalen. De omzet over 2013 daalde ten opzichte van 2012 met 1 procent tot 52,7 miljard dollar (39 miljard euro). De nettowinst daalde 13 procent tot 9,6 miljard dollar. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Te verwachten ontwikkeling. Jammer dat men zelf niet verder is gaan investeren in nieuwe markten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-20T11:34:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.