Pure Storage: NL is springplank flash-opslag

De Amerikaanse leverancier van flash-arrays voor zakelijke opslag, Pure Storage, ziet Nederland als een belangrijke springplank voor groei in Europa en Azië. De Nederlandse organisatie moet nog dit jaar groeien van vijf naar tien man en het Europees partnerprogramma wordt uitgebreid naar veertig partners. Gratis tests met de flash-appliance moeten klanten over de streep trekken, vertelt ceo Scott Dietzen aan Computable.

Volgens de ceo verschuift de markt voor zakelijke opslag (in de VS goed voor vijftien miljard dollar) van disk-arrays naar all- flash-opslag. Hij verwacht daarbij marktaandeel af te snoepen van storage-reuzen als EMC en Nettapp.

Aan ambities geen gebrek. Dietzen heeft het doel om per kwartaal met 50 procent te groeien. Zijn bedrijf kan daarbij terugvallen op een investering van honderdvijftig miljoen dollar. Dat bedrag steekt de leverancier in de versterking van sales-, support- en marketingafdelingen en het investeert in research & development van FlashArray, het belangrijkste product van de leverancier. In Nederland zijn inmiddels de eerste klanten opgetekend.

Advies- en ingenieursbureau Antea Group (voorheen Oranjewoud) en hoster en ict-diestverlener Ram Infotechnology hebben een flash-array aangeschaft. Dietzen vertelt dat Nederland en Engeland de eerste landen zijn waar het bedrijf een eigen vestiging startte. Via die landen moet het bedrijf verder groeien in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Scandinavië en doorgroeien richting het Oosten.

Gratis testen

De leverancier claimt gemiddeld tien keer sneller te zijn dan traditionele schijfgebaseerde storage arrays. Ook claimt het tien keer energie-efficiënter zijn. Volgens Dietzen is het prijspunt voor zijn zakelijke flash-opslag onder dat van diskstorage gekomen.

'We hebben in eigen beheer ontwikkelde datareductietechnieken, zoals deduplicatie en bestandscompressie. Hiermee verkleinen we de omvang van apparatuur en opslagcapaciteit in het datacenter. De meeste mensen geloven dat niet', geeft Dietzen toe. 'Het klinkt voor hen te mooi om waar te zijn. Daarom bieden we appliances aan voor een gratis testperiode.'

De Pure Storage-ceo verwacht dat in eerste instantie vooral 'early adopters' als ict-bedrijven, financieel dienstverleners en telecombedrijven de appliances zullen afnemen. 'Maar FlashArray is ontwikkeld om te voldoen aan hoge eisen op het gebied van flexibiliteit, schaalbaarheid, efficiëntie en prestaties van ondernemingen in diverse branches, voor meerdere soorten werkzaamheden en toepassingen. Het gaat naast pure opslag ook om virtuele desktop infrastructuur (vdi), cloud computing en database- en servervirtualisatie.' Tot nu toe kiezen klanten er voornamelijk voor om de appliance in het eigen datacenter te plaatsen. Dietzen verwacht dat op termijn ook steeds meer hosters flash-storage gaan leveren via een public-cloudmodel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Interessante ontwikkeling... natuurlijk ook toepasbaar op kleinere zakelijke schaal.

@ Numo,

Flash is hoe je het wendt of keert toch de toekomst.

En Pure Storage speelt hier handig op in door slim en optimaal met flash storage om te gaan ( compressie / deduplicatie ). Waar door het een stuk betaalbaarder wordt.

Hier heb ik natuurlijk in mijn laatste opiniestukje ook al wat over geroepen.

http://www.computable.nl/artikel/opinie/storage/4974484/1277017/flash-forward-in-2014.html

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-21T11:31:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.