Moederbedrijf UPC doet bod op Ziggo

Dit artikel delen:

Liberty Global, het moederbedrijf van kabelmaatschappij UPC, doet een overnamebod op Ziggo. Liberty Global had al bijna 30 procent van Ziggo in handen, maar wil het bedrijf nu volledig inlijven. Het bod staat op 34,53 euro per aandeel. Daarmee wordt Ziggo op ongeveer 10 miljard euro gewaardeerd. Het management en de raad van commissarissen van beide bedrijven staan achter de overname. Het bod wordt nu voorgelegd aan de aandeelhouders.

Als de overname doorgaat ontstaat een aanbieder van internet, televisie en telefonie, die volgens de koper 90 procent van de Nederlandse huishoudens bedient. Daarnaast zet het bedrijf in op uitbreiding van zakelijke diensten.

De Nederlandse activiteiten van beide bedrijven zullen geleid worden vanuit de hoofdvestiging van Ziggo in Utrecht. Het is nog onduidelijk of de overname gevolgen heeft voor het personeelsbestand.

Het moederbedrijf van UPC, Liberty Global aast al langer op de volledige overname van Ziggo. Eerdere pogingen zouden zijn gestrand op de hoogte van het overnamebod.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En dan nog afwachten of de NMA ermee akkoord gaat want er zou wel eens te weinig concurrentie kunnen overblijven op de NL markt.

Er blijft dan dus te weinig concurrentie over 90% van de markt bij 1 bedrijf lijkt me niet gewenst. Ik weet nu al wat de tarieven volgend jaar gaan doen +10%.

En krijgt de baas van Ziggo die in loondienst is dan weer 17.000.000 euro als de overname doorgaat net zoals vorig jaar toen ie naar de beurs ging?
Of krijgt ie nog meer van UPC? Dan zal hij het er zeker mee eens zijn..

cor..ne

Kabelaars hebben geen overlap, dus qua concurrentie is deze er nu ook niet, maar er zijn alternatieven. Dus ik verwacht niet dat deze overname een groot probleem wordt.

Henri,

Ik ben bang dat dit ook gewoon doorgaat.

Wel jammer, want UPC krijgt hier door wel de ultieme Monopoly positie.

Een beetje concurrentie is voor ons als consument-zijnde nooit verkeerd.

De NMA is tegenwoordig overgegaan in de ACM. Mogelijk wordt de overname wel goedgekeurd, aangezien er nu ook maar 1 keuze is op de markt. Echter hiermee krijgt UPC een heel groot deel van het land in handen, op de kabel. Mogelijk bepaald de ACM dat de kabelmarkt met de overname open moet worden gesteld. Meer hierover: http://www.internetviakabel.nl/component/content/article/26-internetprovider-upc-gaat-kabelprovider-ziggo-overnemen

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-27T09:53:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.