Dimension Data rondt overname Nextiraone af

Dit artikel delen:
Handen schudden

De Zuid-Afrikaanse netwerk- en ict-dienstverlener Dimension Data heeft de Franse netwerkdienstverlener Nextiraone definitief overgenomen. Het gaat om de activiteiten in de Benelux, Groot-Brittannië, Ierland, Oostenrijk, Duitsland, Spanje, Polen, Portugal, Tsjechië, Slowakije en Hongarije. Medio 2015 komen hier hoogstwaarschijnlijk Frankrijk en Italië bij. Er werken in totaal zo'n 3800 man bij Nextiraone.

Nextiraone levert bedrijfscommunicatieoplossingen en -diensten aan de zakelijke markt, met inbegrip van datacenters, contactcenters, unified communications, beveiligde netwerk infrastructuren en beheerdiensten. Het bedrijf bedient zo'n 43.000 klanten in Europa, vooral in het middenbedrijf.  Dimension Data neemt in een tweeledige transactie per direct de activiteiten en 1850 vaste medewerkers van Nextiraone over in Oostenrijk, België, Tsjechië, Duitsland, Hongarije, Ierland, Luxemburg, Nederland, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Dimension Data heeft ook het voornemen om medio 2015 de activiteiten van Nextiraone in Frankrijk en Italië over te nemen. Dat is afhankelijk van enkele prestatievoorwaarden. Daar werken nog eens 1950 mensen. Dimension Data heeft niet bekendgemaakt welk bedrag met de overname is gemoeid.

Brett Dawson, bestuursvoorzitter van Dimension Data plc: 'In het afgelopen jaar heeft de groep aangekondigd dat het zijn omzet de komende vijf jaren zal verdubbelen van zes miljard naar twaalf miljard dollar. Wij hebben onze bedrijfsvoering in de afgelopen tien jaar verdrievoudigd. Wij streven nu naar een verdubbeling door autonome groei en strategische acquisities. De overname van Nextiraone is de eerste belangrijke stap in deze reis van vijf jaar.' 

Naamswijziging

Nextiraone zal in de komende drie maanden zijn merknaam wijzigen in Dimension Data. Andrew Coulsen blijft directeur Dimension Data Europa en leidt de integratie. David Winn, de baas van Nextiraone, geeft leiding aan de overgebleven Franse en Italiaanse activiteiten.

Nextiraone is in 2002 ontstaan na de overname van de services- en distributieactiviteiten van Alcatel in Europa. In 2006 vond er een management buyout plaats met hulp van investeerder ABN AMRO Capital France, tegenwoordig Abénex Capital geheten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-04T17:10:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.