IDC: IT-investeringen trekken weer aan

De it-investeringen in West-Europa en de Verenigde Staten trekken weer aan. Dat concludeert onderzoeksbureau IDC in zijn Worldwide Black Book. Voornaamste reden voor de stijging is de vervanging en upgrade van infrastructuren bij organisaties.

Uitgaven aan servers komen dit jaar 3 procent hoger uit dan vorig jaar, toen er een daling van 4 procent zichtbaar was. Ook de investeringen in storage stijgen met 3 procent (2013: een daling van 0,5 procent). De pc-markt toont tekenen van stabilisatie, aldus IDC. De toename aan hardwareuitgaven zal een positief effect hebben op de omzetten van it-dienstverleners, waarbij IDC een stijging van 4 procent voorspelt voor dit jaar (2013: 3 procent). De uitgaven aan grootzakelijke software blijven op peil met een verwachte groei van 6 tot 7 procent. Als mobiele telefonie niet wordt meegerekend, komt het onderzoeksbureau uit op een groei van it-uitgaven van 2,9 procent vorig jaar naar 3,4 procent dit jaar.

De zon schijnt

Niet overal ter wereld is de stijging te zien. IDC waarschuwt dat de economische malaise in opkomende markten dit jaar een stijging van it-uitgaven in die landen tegenhoudt. Zo heeft het bureau zijn voorspellingen bijgesteld van een 5 procent naar 4,6 procent groei in it-investeringen. ‘De onvermijdelijke vertraging in de snelle adoptie van smartphones en tablets maskeert een onderliggende verbetering in veel andere gebieden van it-investeringen’, laat Stephen Minton, vice president bij IDC, weten. ‘Bedrijven in volwassen markten beginnen weer vertrouwen te krijgen in de economie, wat zich vertaalt naar nieuwe investeringen in it. Er is een uitgestelde vraag in de VS en West-Europa voor de vervanging en upgrade van infrastructuren, capaciteit- en bandbreedte-investeringen en achterstallige vervangingscycli. Veel organisaties kiezen ervoor dat te repareren nu in 2014 de zon schijnt.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-05T09:29:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.