Eurofiber certificeert netwerkmonteur opnieuw

Eurofiber gaat alle medewerkers die betrokken zijn bij de uitbreiding- en onderhoudswerkzaamheden aan zijn glasvezelnetwerk opnieuw certificeren. De reden daarvoor is dat kennis in de loop der tijd verouderd en er nieuwe ontwikkelingen in de markt plaatsvinden.

De verplichte persoonlijke certificering geldt voor zowel monteurs van de aannemers die werk uitvoeren aan het netwerk, als voor de medewerkers van Eurofiber zelf. Het gaat om mensen die drie jaar geleden al een certificering behaalden bij de glasvezelleverancier, maar ook nieuwe medewerkers moeten de kwalificatie behalen. Sinds Eurofiber eind 2010 met het certificeringprogramma begon, is het aantal storingen dat wordt veroorzaakt door werkzaamheden, tot een minimum teruggebracht, terwijl er meer aan het netwerk wordt gewerkt. Maandelijks worden er landelijk zestienhonderd tot zeventienhonderd werkzaamheden uitgevoerd.

Procedures

'Onze aannemers zien de toegevoegde waarde van de certificering', zegt Arian de Korte, directeur Network Deployment. Kennis zakt weg over de jaren en nieuwe ontwikkelingen doen hun intrede in de markt, daarom is het belangrijk om continu de kennis te blijven opfrissen. In totaal hebben sinds 2010 elfhonderd mensen de certificering behaald. De kwalificatie bestaat uit het doorlopen van een training en het afleggen van een examen. Het doel van de procedure is te blijven garanderen dat het werk volgens afgesproken procedures verloopt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-20T10:10:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.