Managed hosting door True

Europese servermarkt opnieuw onderuit

 

Voor het tiende kwartaal op rij daalt de omzet van de servermarkt in EMEA. Volgens schattingen van marktonderzoeker Gartner krijgt IBM de grootste klappen. Het verliest onder meer marktaandeel door de verkoop van zijn x86-servertak aan Lenovo.

West-Europa krimpt met 4,9 procent. In het Midden-Oosten en Afrika bedraagt de daling 6,8 procent. 'De servermarkt in Emea blijft lijden nu het voor het tiende kwartaal op rij omzetverlies boekt', licht Adrian O’Connell, research director bij Gartner, toe in de marktcijfers.

'De economische zwakte blijft een duidelijke impact hebben op de servermarkt in EMEA. De totale omzet in 2013 ligt slechts op tweederde van die in 2007, voor de daling werd ingezet', aldus O'connel. Hij concludeert dat de servermarkt het jaar 2013 afsluit op een dieptepunt.

De marktonderzoeker stelt dat de daling, gekeken naar het aantal verkochte apparaten (eenheden) stabiliseert. Voor 2014 verwacht Gartner dat vooral leveranciers van servers in lage marktsegmenten goede zaken doen. 'Voor leveranciers in hogere segmenten is de situatie uitdagend.'


Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5010531). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×