Europese servermarkt opnieuw onderuit

Voor het tiende kwartaal op rij daalt de omzet van de servermarkt in EMEA. Volgens schattingen van marktonderzoeker Gartner krijgt IBM de grootste klappen. Het verliest onder meer marktaandeel door de verkoop van zijn x86-servertak aan Lenovo.

West-Europa krimpt met 4,9 procent. In het Midden-Oosten en Afrika bedraagt de daling 6,8 procent. 'De servermarkt in Emea blijft lijden nu het voor het tiende kwartaal op rij omzetverlies boekt', licht Adrian O’Connell, research director bij Gartner, toe in de marktcijfers.

'De economische zwakte blijft een duidelijke impact hebben op de servermarkt in EMEA. De totale omzet in 2013 ligt slechts op tweederde van die in 2007, voor de daling werd ingezet', aldus O'connel. Hij concludeert dat de servermarkt het jaar 2013 afsluit op een dieptepunt.

De marktonderzoeker stelt dat de daling, gekeken naar het aantal verkochte apparaten (eenheden) stabiliseert. Voor 2014 verwacht Gartner dat vooral leveranciers van servers in lage marktsegmenten goede zaken doen. 'Voor leveranciers in hogere segmenten is de situatie uitdagend.'


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-27T11:36:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.