CeBIT 2014

Leaseweb voegt Huawei toe aan serveraanbod

Leaseweb en Huawei op CeBIT 2014

René Olde Olthof, operations director (tweede van links) en Leon He, vp Huawei Enterprise business group West-Europa (derde van links).

Hostingprovider Leaseweb voegt servers van de Chinese fabrikant Huawei toe aan het aanbod voor dedicated serverdiensten. Klanten die servers, datacenterruimte en beheerdiensten afnemen, hadden al de keuze uit servers van Dell, HP en IBM. Nu kunnen ze ook kiezen voor apparatuur van de Chinese fabrikant.

De overeenkomst wordt dinsdagmiddag 11 maart 2014 officieel beklonken tijdens ict-beurs CeBIT in Hannover. Leaseweb is een van de zes strategische businesspartners van Huawei die met de fabrikant een beursstand deelt tijdens CeBIT 2014.

De bedrijven werken aan een gezamenlijke marketingpstrategie om de hostingdiensten van Leaseweb op basis van Huawei-servers aan de man te brengen. De nieuwe Huawei-server bestaan uit 1U en 2U rack-servers. De servers worden geleverd in drie verschillende cpu-configuraties die qua prijs, capaciteit en prestaties concurreren met HP Proliant en Dell Powervault-servers. Leon He, vp Huawei enterprise business group West Europa: 'Leaseweb is verreweg de grootste hostingpartij in Europa waar we nu een samenwerking mee hebben gesloten. 'Ik verwacht dat de trend naar serverhosting in de toekomst zal leiden tot meer partnerovereenkomsten met hostingpartijen.' 

René Olde Olthof, operations director Leaseweb: 'Onze engineering afdeling heeft de Huawei-servers grondig getest en de prestaties zijn zeer goed.' Hij stelt dat onder andere de energie-efficiëntie van de servers hoog is. Dat sluit aan bij de ambities van Leaseweb om energiezuinige hostingdiensten te leveren.

Telecom

De Chinese ict-leverancier richtte zich aanvankelijk op netwerkapparatuur voor telecombedrijven. Het bedrijf levert in Nederland bijvoorbeeld apparatuur voor de 4G-netwerken van KPN en T-Mobile en is actief op de mobieltjesmarkt.

Het in 1997 opgerichte Leaseweb is een Nederlandse hostingprovider met een wereldwijd netwerk. Het bedrijf is gespecialiseerd in dedicated servers, virtualisatie- en cloud-oplossingen en colocatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-11T13:40:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.