PQR moderniseert IT-omgeving McGregor

McGregor heeft PQR de opdracht gegeven de it te vernieuwen. Het modehuis koos een aantal jaar geleden voor een gecentraliseerde, deels gevirtualiseerde it-omgeving. PQR is aangetrokken om deze omgeving te vernieuwen. Doelstellingen zijn het verminderen van het aantal storingen en het goed kunnen ondersteunen van twee groepen gebruikers: die van kantoorautomatisering en 'zware gebruikers' van grafische applicaties, zoals ontwerpers en businessanalisten. Bij het modehuis, opgericht in 1993, werken in Europa zo'n duizend man.

In januari 2014 is PQR gestart met de upgrade van de McGregor-omgeving, in samenwerking met de it-afdeling van McGregor. Het traject wordt in fasen - met go/no-go momenten - uitgevoerd.

De nieuwe omgeving bestaat uit centrale virtuele werkplekken, gebaseerd op Microsoft Windows 7, Windows 2008R2 en XenDesktop 7. Deze werkplekken worden in het bestaande rekencentrum geplaatst op VMware vSphere host servers. Er zijn twee gebruikersgroepen gedefinieerd: gebruikers van kantoorautomatisering en ‘zware gebruikers’ zoals ontwerpers en businessanalisten. Met name deze laatste groep gebruikers stelt hoge eisen aan de prestaties van de gevirtualiseerde omgeving. Daarom is voor beide groepen een apart werkplekontwerp gemaakt, waarbij de grafisch zware werkplekken apart zijn gesized.

De werkplek met de door McGregor gebruikte grafische software, de Adobe Creative Suite, is voor de implementatie deels in het zogeheten PQR Experience Center geïnstalleerd en getest. De bestaande it-infrastructuur van McGregor ondergaat een upgrade en wordt door PQR uitgebreid met, en deels vervangen door, nieuwe hard- en software. Medio april staat de oplevering voor de eerste proef gepland. Vervolgens worden de nieuwe werkplekken uitgerold.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-25T10:43:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.