5W Storage Services fuseert met Oncore IT

De Engelse clouddienstverlener Oncore IT heeft een fusie afgerond met 5W Storage Services uit Houten. Dit bedrijf geeft advies over it-infrastructuren. De nieuwe combinatie focust zich op grote organisaties die op zoek zijn naar de mogelijkheden en uitdagingen van de inzet van cloudtechnologie om aan hun it-bedrijfseisen te voldoen.

Oncore IT richt zich vanaf 2004 vooral op de mkb-sector en heeft aanzienlijk geïnvesteerd om een multi-tenant cloudplatform te creëren. Deze draait in datacenters in Londen en Amsterdam. Oncore IT heeft meer dan honderd klanten in verschillende markten, zoals de juridische, financiële, verzekerings-, retail- en logistieke markt. De fusie met 5W biedt Oncore IT de mogelijkheid om zijn dienstenaanbod te vergroten op het gebied van gegevensopslag en it-infrastructuur.

5W heeft sinds 2006 ongeveer zestig grote bedrijven in Nederland als klant. Het bedrijf richt zich op bedrijfstakken als olie en gas, scheepvaart, automotive, overheid, financiën en bankwezen, nutsbedrijven en werkt samen met it-distributeurs en systeemintegratoren. 5W breidt door de fusie met Oncore IT uit met cloudgebaseerde diensten.

Managementteam en omzet

De nieuwe organisatie wordt geleid door Oncore IT’s chief executive officer Michael Croft en 5W-oprichters David Ward en Ferdi Koperdraad, respectievelijk als chief technology officer en chief operating officer. Bij het nieuwe bedrijf werken vijftig mensen. De gezamenlijke omzet bedraagt ruim zes miljoen euro en stijgt naar verwachting de komende achttien maanden naar bijna tien miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-03T11:49:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.