Neways laat oog vallen op Duitse Bus Group

Handen schudden

Elektronicaproducent Neways Electronics heeft een intentieverklaring getekend voor de overname van de Bus Group in het Duitse Riesa. Bus Group is een leverancier van elektronische oplossingen voor de electronic manufacturing services (ems)-markt. Bus Group heeft zo’n negenhonderd medewerkers, waaronder vijftig ontwikkelaars, en draait een omzet van circa 106 miljoen euro. Het familiebedrijf bestaat uit twee werkmaatschappijen in Duitsland (Riesa en Erfurt) en één werkmaatschappij in Tsjechië (Decin).

Klanten van Bus Group komen voornamelijk uit de automotive industrie, maar ook uit de industriële elektronica, medische technologie, spoorwegen en luchtvaart. Een speciale werkmaatschappij in Erfurt biedt (ondersteunende) diensten op het gebied van engineering en productontwikkeling binnen de groep en rechtstreeks aan klanten. Het dienstenportfolio van Bus Group omvat de gehele waardeketen van ontwikkeling tot productie en logistiek.

Daarnaast betekent de overname dat Neways weer een behoorlijke uitvalsbasis in Duitsland krijgt nadat de fabriek in Kassel in september 2013 volledig door brand werd verwoest.

Neways is voornemens de overname te financieren met een combinatie van eigen en vreemd vermogen. Het bedrijf gaat een deel van de koopsom betalen in aandelen Neways. Het managementteam van Bus Group zal ongewijzigd blijven.

Neways Electronics heeft in 2013 een netto-omzet gerealiseerd van 265 miljoen euro. Het bedrijf ontwikkelt, produceert, assembleert en ondersteunt producten, uiteenlopend van printed circuit boards, (micro-) elektronica en kabeloplossingen tot complete box-built producten en systemen.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-10T11:56:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.