EMC World 2014

EMC trapt congres af met weddenschap

EMC World 2014

Storage-leverancier EMC heeft bij de opening van EMC World in Las Vegas een aantal nieuwe producten aangekondigd. Dat zijn een nieuwe versie van het software defined storage platform, EMC ViPR 2.0. Het bedrijf presenteerde ook een beveiligd storage systeem, DD2200. Hoogtepunt van de openingsdag was de aankondiging van een weddenschap waarmee een miljoen dollar te verdienen valt.

Het motto van het congres is 'Redefine IT'. Daarbij haakt de leverancier in op megatrends als social media, cloud computing, mobiele apparaten en de analyse van grote databestanden (big data).

EMC ViPR 2.0. biedt volgens de leverancier nieuwe mogelijkheden om het beheer van zowel bestaande als nieuwe storage-infrastructuren eenvoudiger te maken en biedt nieuwe datadiensten om applicaties en de analyse van grote datasets te ondersteunen. Het platform kan gekoppeld worden aan beheer en geautomatiseerde tools van VMware, OpenStack en Microsoft.


Het beveiligde EMC-storagesysteem DD2200 (Data Domain) is gericht op middelgrote bedrijven. Volgens de leverancier kan de oplossing 36 TB aan data backuppen in minder dan acht uur tijd. Disaster recovery, de snelheid van back-ups en informatiebeveiliging zijn volgens de makers verbeterd door een nieuwe suite en er wordt op kosten bespaard door consolidatie van back-ups en archivering.

Weddenschap

Directeur van EMC Information Infrastructure, David Goulden, kondigde tijdens zijn keynote een opvallende weddenschap aan. De eerste klant die kan aantonen dat de XtremeIO uitvalt of hapert krijgt een miljoen dollar uitgekeerd. De weddenschap loopt tot 30 september 2014. De leverancier wil met de weddenschap laten zien dat het alle vertrouwen heeft in stabiele flash-storage.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Oops, dit is natuurlijk vragen om challenge, die zal ongetwijfeld komen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-06T09:37:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.