RAM neemt nieuw datacenter in gebruik

Dit artikel delen:
Nieuw datacenter RAM Infotechnology

Ict-dienstverlener RAM Infotechnology, onderdeel van RAM Mobile Data, heeft zijn nieuwe datacenter in Utrecht in gebruik genomen. Het datacenter werd gebouwd door ICTroom en zal vooral worden ingezet voor de hostingactiviteiten van RAM Infotechnology. Bij de ontwikkeling van het datacenter draaide het vooral om de drie kernpunten energie-efficiency, schaalbaarheid en redundantie.

Het datacenter van RAM Infotechnology valt onder de Nederlandse wetgeving, wat betekent dat de Amerikaanse overheid geen toegang heeft tot data. De oplevering van het datacenter werd eerder nog gepland voor het vierde kwartaal 2013.

Vereiste normen

‘Onze klanten zijn voornamelijk de overheid, gezondheidszorg en financiële dienstverleners’, zegt Niels van Peer, commercieel directeur bij RAM Infotechnology. ‘Er worden dus bijzonder hoge eisen aan beschikbaarheid en veiligheid gesteld. Het datacenter is gecertificeerd en voldoet aan alle vereiste normen. Zoals NEN7510 (norm voor informatiebeveiliging in de zorg) en ZSP (Zorg Serviceprovider) voor de gezondheidszorg, PCI compliancy voor de financiële sector en de internationale standaard voor informatiebeveiliging ISO/IEC 27001.’

‘Het is goed om te zien dat RAM Infotechnology bewust kiest voor een eigen datacenter’, zegt Frank Brand, associate director bij ICTroom. ‘Op deze manier wordt niet alleen de eigen identiteit behouden in het hostingportfolio, maar kan ook 100 procent veiligheid en beschikbaarheid worden gewaarborgd vanuit de eigen processen en infrastructuur. Ons modulaire ontwerp voorziet daarnaast in mogelijke groei waardoor toekomstige technische ontwikkelingen kunnen worden geïntegreerd.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-07T11:53:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.