Intel verbetert wireless MMX-technologie

Intel heeft haar Wireless MMX mobiele multimedia technologie geüpdatet. Deze update maakt de weg vrij voor een revisie van Intel's Xscale PXA ARM processoren.

De MMX technologie is speciaal ontwikkelt voor programma’s die gebruik maken van data streams, zoals 3D-objecten, geluid en video.

Gisteren openbaarde Intel de Wireless MMX 2, een 64-bit SIMD (single instruction, multiple data) instructie-set. Deze multimedia instructie-set is vergelijkbaar met de SSE extensies ontwikkeld door Intel voor haar desktop-processoren.

De eerste generatie Wireless MMX werd vorig jaar geïntroduceerd voor de Pentium 166. Wireless MMX2 is gebaseerd op de MMX-instructieset die door Intel in 1997 is geïntroduceerd voor de Pentium 166.

Wireless MMX heeft er vorig jaar voor gezorgd dat er 43 nieuwe RISC-instructies aan de MMX-technologie werden toegevoegd. Volgens Intel nam hierdoor de performance van multimedia-applicaties op mobiele apparatuur met 25 tot 40 procent toe.

Intel zegt dat Wireless MMX 2 verkrijgbaar zal zijn voor toekomstige Intel platformen met XScale-technologie. Intel kon nog geen planning geven wanneer de MMX 2 technologie verkrijgbaar zal zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-15T13:40:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.