Huawei sluit Wi-Fi-deal met Ajax en ArenA

Huawei

Voetbalclub Ajax en de stadion Amsterdam ArenA hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Huawei. De Chinese ict-dienstverlener levert een open wireless local area network (lan). Via dat netwerk kunnen supporters tijdens wedstrijden gratis gebruikmaken van internet. De overeenkomst met de ArenA heeft een looptijd van vijf jaar. Volgens Huawei wordt het netwerk in de Amsterdam ArenA het grootste open draadloze lan van Nederland.

Het netwerk moet begin 2015 volledig zijn opgeleverd. De partnerovereenkomst met Ajax zal drie jaar duren. Aan de overeenkomst is een sponsorpakket verbonden. Het Chinese ict-bedrijf, zowel actief op de consumenten- als de zakelijke markt, hoopt daarmee de naamsbekendheid in Nederland te vergroten.

Computable berichtte eerder over over de plannen van Huawei voor aanleg van een Wi-Fi-netwerk in de ArenA. Huawei-woordvoerder Theo van Andel lichtte toen toe. ‘Vaak levert Wi-Fi een probleem op als veel mensen er tegelijkertijd gebruik van maken. Wij kunnen dit oplossen en daarover zijn we met de Amsterdam ArenA in gesprek.’ Huawei leverde vergelijkbare netwerken op voor stadions van de Schotse voetbalclub Glasgow Rangers en het Duitse Borussia Dortmund.

Het nieuwe Wi-Fi-netwerk staat los van het 2G-, 3G- en 4G-netwerk die KPN eerder samen met Vodafone en T-Mobile in de Amsterdam ArenA realiseerde

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wi-Fi gaat niet van de databundel, in principe is de 4G dus overbodig door en de kosten voor de gebruiker en de lagere snelheid t.o.v. Wi-Fi. Daar komt nog bij dat 4G geen nieuwe diensten biedt, en al helemaal niet in vergelijking met Wi-Fi.

Kan Huawei ook even met gemeenten gaan praten?

http://www.computable.nl/artikel/opinie/infrastructuur/4255616/2379248/isamenleving-de-overheid-in-de-cloud.html

De sponsoring via een captive portal neem ik graag voor lief;-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-22T17:05:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.