ICTroom bouwt twin-locatie DatacenterFryslân

DatacenterFryslân uit Leeuwarden heeft datacenterbouwer ICTroom uit Lijnden geselecteerd voor de bouw van een nieuwe datacenterruimte in een bestaand rekencenrtum. Het gaat om datacenterruimte in het oude rekencentrum van Friesland Bank in Leeuwarden. De nieuwe datacenterruimte kan als twinomgeving worden gebruikt voor de levering van gespiegelde datacenter-omgevingen. Met die nieuwe ruimte vergroot de datacenterdienstverlener ook de capaciteit.

Het nieuwe rekencentrum wordt gebouwd in het voormalige datacentergebouw van Friesland Bank. Dat is in november 2013 overgenomen door DatacenterFryslân. 'We hebben gekozen voor ICTroom omdat het gaat om complexe nieuwbouw in een bestaand pand', legt woordvoerder Arnoud Annema van DatacenterFryslân uit.

Hij vertelt dat de ict-infrastructuur van Friesland Bank wordt verhuisd naar rekencenterruimte van de Rabobank. Die bank nam in 2012 de Friesland Bank over. Tijdens de overgang blijft het rekencentrum van Friesland Bank actief. ICTroom bouwt rond die ruimte een nieuw datacenter. Als de ict van Friesland Bank volledig is verhuisd, wordt die ruimte bij de omgeving van DatacenterFryslân gevoegd.

Volgens de woordvoerder is de nieuwbouw vooral complex doordat tijdens de bouw de continuïteit van de datacenterruimte van Friesland Bank niet in gevaar mag komen. Er kan bijvoorbeeld niet worden geheid. Voor de werkzaamheden rond de fundering van de nieuwe ruimte wordt geboord. De oplevering moet in augustus 2014 zijn afgerond. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-23T13:14:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.