Netwerkintegrator Axians koopt Plusine ICT

De Franse netwerkintegrator Axians heeft de ruim dertig jaar oude infrastructuurdienstverlener Plusine ICT uit Beverwijk overgenomen. Door deze overname versterkt Axians zijn positie op de Nederlandse markt door bredere dienstverlening én een grotere regionale spreiding. Het bedrijf is nu op de markt aanwezig met vijf business units in Assen, Beverwijk, Eindhoven, Groningen en Utrecht. Het aantal specialisten in Nederland groeit naar 120, de omzet naar veertig miljoen euro.

Volgens Harm Woortmeijer, directeur van Axians in Nederland, is op de markt sterke behoefte aan ict-dienstverlening op basis van private cloud, beheer, unified communications en mobiele oplossingen. 'Deze dienstverlening ondersteunen we vanuit datacenters. Plusine ICT past in deze dienstverlening  en is met zijn servers & opslag-oplossingen, huuraanbod en datacenter in Groningen sterk aanvullend.'

Axians - dat in 2004 de Utrechtse netwerkdienstverlener Netlink overnam - maakt deel uit van Vinci Energies dat zich richt op ict-oplossingen en weer onderdeel is van het internationaal bouwconcern Vinci groep. Het Europese netwerk van Axians bestaat uit zeventig business units in zeven landen met 1200 werknemers en 300 miljoen euro omzet. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Axians

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-06T11:59:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.