'Cloud stuwt verkoop draadloze apparatuur'

Dimension Data: Verkoop in één jaar met 30 procent gegroeid

Groei

Organisaties hebben de afgelopen twaalf maanden fors geïnvesteerd in draadloze verbindingen aan de randen van hun netwerk. Daarnaast beginnen ze ook met investeren in de access-netwerkinfrastructuur die nodig is om deze draadloze verbindingen te ondersteunen. 'De organisaties versterken hun netwerkinfrastructuren vooral voor de ondersteuning van enterprise mobility en cloud.' Dat blijkt uit het Network Barometer Report 2014, een onderzoek dat Dimension Data sinds 2009 jaarlijks uitvoert.

Edwin de Brave, solutions director van Dimension Data: 'In het Network Barometer Report van vorig jaar stelden we dat voor enterprise mobility een evolutie in de access switching-netwerkarchitecturen nodig zou zijn, van grotendeels vaste naar overwegend draadloze infrastructuren. Wat we in het afgelopen jaar zagen is een voortdurende groei, ongeveer 30 procent, in draadloze netwerkapparatuur.'

De Dimension Data-directeur ziet ook een upgrade van de acces switching-infrastructuur om de draadloze verbindingen te ondersteunen. Volgens de cijfers uit het onderzoek is het percentage Gigabit-access points toegenomen van een derde van alle poorten vorig jaar tot iets minder dan de helft (45 procent) dit jaar. Ook het percentage switches, dat 10 Gigabit-uplinks ondersteunt, steeg van 11 naar 23 procent.

De Brave: 'Bovendien was er een kleinere toename van het percentage poorten dat Power-over-Ethernet ondersteunt: van iets minder dan de helft vorig jaar naar iets meer dan de helft dit jaar.'

Upgrade

De Brave vindt het verder opvallend dat de meeste access switch-upgrades plaatsvinden als het geïnstalleerde apparaat nog een aantal jaren in zijn productlevenscyclus tegoed heeft. 'Dus terwijl netwerken ouder worden en organisaties er zo lang mogelijk mee werken, upgraden organisaties hun netwerk wel als de noodzaak voor specifieke nieuwe features groter wordt. Als een bedrijf bijvoorbeeld meer bandbreedte nodig hebben om draadloze verbindingen te ondersteunen vanwege een golf van nieuwe mobiele devices die werknemers meenemen op de werkvloer, dan kunnen ze niet anders dan die netwerk-devices sneller vervangen', legt De Brave uit.

Barometer

De Network Barometer is samengesteld vanuit data die is verzameld tijdens 288 technische assessments waarbij 74.000 netwerk-devices werden onderzocht in organisaties van allerlei omvang en in verschillende sectoren in 32 landen. Daarnaast werden gegevens verzameld van 91.000 service-incidenten die zich voordeden in ict-netwerken van klanten die Dimension Data onderhoud en beheert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Vraag me af waarom het woord cloud in de titel staat. Het artikel ondersteund het namelijk niet. Wat is de connectie met cloud en draadloze apparatuur ?
BYOD is een veel gehoord woord in de cloud seminars ? Mobile devicemanagement heeft weinig te maken met de clou behalve dat je er wat sneller gebruik maakt van gehoste mail services zoals hotmail.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-01T09:53:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.