Lifestyle notebook van Tulip in oktober op de markt

Computerfabrikant Tulip brengt in oktober de al eerder aangekondigde 'lifestyle notebook' E-Go officieel op de markt. Op CeBIT werden de eerste modellen getoond. Ze lijken op de oudere versie van de Apple iBook en hebben verschillende çovers'.

Tulip kondigde eind 2003 de design computer al aan. De computers worden gemaakt door E-Go, een spin-off van Tulip waarin het ook een belang heeft.

De vorm van de E-Go lijkt op die van de 'clamshell' iBook, die Apple in 1999 introduceerde. Een belangrijk verschil met de Apple iBook is dat de boven en onderkant van de Tulip-laptop naar wens vervangen kunnen worden door een ander ‘frontje’, op eenzelfde manier als bij mobiele telefoons. Deze frontjes van Tulip zijn er in allerlei variaties, waaronder ook leer.

Veel details over de inhoud van de computer die Tulip als consumentenmerk weer op de kaart moet zetten in de pc-wereld, wil het bedrijf nog niet vrijgeven. “Het hoort niet bij de propositie van de E-Go om het te hebben over de specificaties”, zegt marketing directeur Jeroen de Punder. “Het bevat alles wat een laptop moet hebben om te concurreren.” Hij vertelt wel dat de design-computers 1GB werkgeheugen krijgen, een grote harde schijf en draadloos internet. Wie de processor levert is echter nog niet bekend. “We zijn nog in onderhandeling met AMD en Intel, die allebei graag betrokken worden bij de E-Go.” 

De E-Go zal echter niet goedkoop zijn. “We gaan uit van een consumentenprijs van 2500 euro”, meldt De Punder. De computer lijkt daarmee, ondanks de opvallende vormgeving, niet primair gericht op jongeren. Het is eerder de doelgroep die een computer zoekt als ‘fashion-artikel’, een designproduct waarmee je gezien wilt worden. In zijn communicatie benadrukt het bedrijf ook dit aspect van de E-Go, wat vervolgens de exclusiviteit moet oproepen die de prijs zou rechtvaardigen.

Dat de E-Go veel weg heeft van de wat oudere Apple iBook kan De Punder zich indenken. Apple blijkt echter geen patent te hebben op het design van de computer. "Wij hebben wel patenten op de vormgeving van de E-Go.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-17T12:01:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.