Conclusion en Nomad Digital innoveren OV

Openbaar vervoer

Conclusion en Nomad Digital gaan de komende drie jaar samen onderzoek doen om de ict-diensten in het openbaar vervoer te innoveren. Deze r&d-combinatie richt zich met name op Wi-Fi in hogesnelheidstreinen, big data-toepassingen voor beheer op afstand en virtualisatie om de prijs-kwaliteitverhouding van internet en remote office services te verbeteren. Conclusion en Nomad Digital richten zich beiden op de sector transport en logistiek.

Mobiele netwerken aan boord van treinen, metro, bussen en trams zijn technisch fundamenteel anders dan vaste netwerken. Zo hebben ze te maken met grote hoeveelheden gebruikers die zich met hoge snelheid door bebouwde of juist onbebouwde omgevingen verplaatsen. Om aan hen een betrouwbare verbinding te garanderen, biedt grote technische uitdagingen.

Nomad Digital richt zich op deze specifieke infrastructuur waarmee betrouwbare en schaalbare connectiviteit in rijdend materieel wordt gerealiseerd. Voor reizigers worden hiermee publieke Wi-Fi, dynamische passagiersinformatie en infotainment-systemen gerealiseerd. Nomad Digital wordt ook toegepast voor kwaliteitsbewaking op afstand van alle systemen in treinen door grote hoeveelheden sensor-informatie te rapporteren.

Conclusion ontwerpt, implementeert en beheert een breed scala aan applicaties en bijbehorende infrastructuren voor logistiek en transport. Naast bedrijfsvoering verzorgt Conclusion ook continue informatievoorziening en mission-critical services.

Conclusion en Nomad Digital werken inmiddels samen in Nederland, België, Duitsland, Engeland en Turkije.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-25T13:20:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.