Managed hosting door True

UPC levert Wi-Fi-netwerk Philips Stadion

 

In het Philips Stadion in Eindhoven is 16 augustus 2014 tijdens de eredivisie-wedstrijd PSV-NAC een nieuw Wi-Fi-netwerk van UPC Nederland in gebruik genomen. Het ging om een eerste test om te zien of alle bezoekers met hun mobiel gebruik konden maken van internet op hoge snelheid. Supporters konden alleen gebruik maken van basisbehoeften zoals social media en e-mail. De diensten worden later uitgebreid. In totaal maakten zeventienduizend supporters gebruik van het netwerk. Tijdens de piekbeslasting waren ongeveer elfduizend supporters tegelijkertijd online.

De Wi-Fi-punten in het stadion vormen gezamenlijk een dekkend High Density Wi-Fi-netwerk dat is aangesloten op het netwerk van UPC Nederland. Het Wi-Fi-netwerk (Ruckus Wireless access points en wlan-controller) zorgt er straks voor dat tienduizenden bezoekers binnen één vierkante kilometer tegelijk gebruik kunnen maken van hoge internetsnelheden.

UPC en PSV kwamen eerder overeen om het stadion van een betrouwbare Wi-Fi-toepassing te voorzien. Samen met partner Infostrada Sports zijn UPC en PSV het project ‘Connected Stadium’ gestart. Het gaat om dienstverlening waarbij draadloos internet, online media, een nieuwe PSV-app en digitale diensten samenkomen.

Feedback van fans

PSV vraagt fans om feedback om het netwerk de komende wedstrijden te kunnen optimaliseren. De club en UPC zullen de komende wedstrijden communiceren over de voortgang.

UPC zegt gebruik te maken van een gepatenteerde technologie die de combinatie van bereik en aantallen gebruikers mogelijk maakt. Volgens PSV en UPC is het de eerste keer dat in Nederland een groot Wi-Fi-netwerk live is gegaan in een voetbalstadion.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5151996). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×