Managed hosting door True

IDC: SDN-markt groeit jaarlijks 89 procent

 

Groei

De wereldwijde markt voor software defined networking gaat jaarlijks met 89 procent groeien van bijna 728 miljoen euro (960 miljoen dollar) in 2014 tot meer dan zes miljard euro (meer dan acht miljard dollar) in 2018. Dit heeft onderzoeksbureau IDC berekent. De groei wordt vooral gedreven door de enterprise-markt en de cloud service providers.

In zijn berekening heeft IDC gekeken naar de fysieke netwerkinfrastructuur, controllers en netwerkvirtualisatiesoftware, beveiligingsorganisaties, gerelateerde applicaties en sdn-gerelateerde professionele diensten. Volgens het onderzoeksbureau hebben organisaties flexibelere netwerken nodig en is dat de reden dat er meer behoefte is naar sdn. Deze flexibele netwerken zijn vooral nodig wanneer bedrijven nieuwe oplossingen voor cloud, mobility, big data en the internet of things willen implementeren.

Vooral de komende twee jaar worden belangrijk voor de introductie van sdn-technologieën, zo laat Brad Casemore, hoofdonderzoeker voor datacenternetwerken bij IDC, weten. 'Maar de markt beweegt niet als één geheel. Sommige segmenten in de markt zijn al verder op weg naar de cloud en bovendien zijn deze segmenten niet alleen snel met het adopteren van sdn, hierin zitten ook de organisaties die hun it-afdelingen aan het herstructureren zijn met DevOps-modellen.' 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5153927). © Jaarbeurs IT Media.

5,3


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 

Reacties

Daar is het Computabletje weer!
Totaal onbekende afkorting in kop en/of artikel en vooral NIET uitleggen wat (voor nieuws) het is. In dit geval hebben we mazzel, want in het artikel staat waar de afkorting voor staat. Niet dat ik me iets kan voorstellen bij Software Defined Networking, anders dan dat iemand behoefte had aan een nieuwe Software Defined/Software As A of soortgelijke afkorting.

Ik verwacht morgen een verhelderend artikel over wat SDN nu eigenlijk is, wie het bedacht heeft en waarom en wat we er (al of niet) aan hebben, OK?

@Redactie:
Complimenten voor jullie site! Zo te zien, zelfs mensen met minder kennis van ict(termen) hebben interesse in jullie platform!

Ik ben al jaaaren werkzaam in de ICT, dat zou al uit de tekst mogen blijken. Ik lees de Computable al 25-30 jaar. Vroeger wat vaker dan nu duiken er ineens afkortingen op die ik nog nooit eerder gehoord heb. Ze worden ook nooit uitgelegd, of pas maanden later. Dan blijkt dus inderdaad dat zo'n afkorting helemaal niet zo ingeburgerd was als auteur aanvankelijk dacht.
Zo nu ook met SDN, het bestaat al een tijd, maar alleen in de academische wereld. Pas afgelopen voorjaar is er een eerste commerciële demo van Avaya. Het is een pril opkomend iets en dus totaal niet alledaags of ingeburgerd. Of het succes gaat hebben en hoe lang we daar nog op moeten wachten moet nog blijken.

SDN is een bekende term als je het niet kent zoek je het op en geef de schuld aan jezelf. ....niet aan anderen......

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×