Kantoorinstallateur JWS omarmt ook Xerox

Van links naar rechts: Rutger Diepeveen (channel business manager Xerox), Arno van Dijk (mede-directeur JWS) en Jurik Okma (mede-directeur JWS).

Kantoorinstallateur JWS uit Raalte heeft een partnerschap gesloten met Xerox. Voor JWS betekent dit partnership een grote verandering, aangezien het bedrijf van een single branded-strategie naar een strategie met meerdere merken gaat. JWS is de oudste Konica Minolta-dealer in Nederland en treedt ook nog op als prijs-per-pagina-partner van HP. Met Xerox erbij verstevigt het bedrijf zijn positie als printerdienstverlener in de kantoormarkt.

Xerox zocht naar een partner in de regio Oost-Nederland en benaderde JWS met de vraag of die partij interesse had. 'Daar moesten wij diep over nadenken', vertelt Jurik Okma, directeur bij JWS. 'Het is natuurlijk een mooie kans om ons te versterken, maar van oudsher is JWS een dealer van Konica Minolta. Dat bedrijf staat net als Xerox qua kwaliteit en service-organisatie bovenaan de printermarkt. Konica Minolta had dan ook liever gezien dat we ons dealerkanaal hadden uitgebreid met een partij als Ricoh, Sharp of Kyocera. Na goed overleg hebben we toch besloten om in te gaan op het aanbod van Xerox.'

Wat voor JWS de doorslag gaf, is dat Konica Minolta en Xerox allebei trouwe klantenkringen hebben. Een Konica-klant stapt zelden over naar een andere printermerk, vertelt Okma. 'Dat beeld hebben wij ook van Xerox. Daarom verwachten we niet dat de partnerships elkaar gaan bijten.' De kantoorspecialist kan nu als Xerox-dealer de markt een nog uitgebreider portfolio aanbieden. Voor Xerox betekent de overeenkomst een versterking van zijn verkoopkanaal. Het printerconcern doet overigens de verkoop voor de grote klanten en de aanbestedingsmarkt zelf.

Flexibel

JWS biedt naast Konica Minolta ook HP-printerdiensten. Het bedrijf is ppp-partner van HP: prijs-per-pagina-partner. 'Veel printerleveranciers bieden één prijs aan voor de hardware én de afdrukken. Daardoor hebben de klanten geen goed zicht op hun kosten. Wij bieden twee contracten aan: een voor de hardwarelease en de ander voor de afdrukken. Dat laatste contract is schaalbaar: klanten kunnen indien nodig hun printervolume ermee verminderen of vermeerderen', aldus Okma.

JWS Kantoorinstallaties houdt zich al sinds 1979 bezig met printen en kopiëren voor de zakelijke markt; de laatste jaren ook met het digitaliseren van documenten en factuurherkenning. Het bedrijf uit Raalte is in 1979 opgericht door Jan Willem Stijntjes en in 2008 overgenomen door Arno van Dijk en Jurik Okma.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-28T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.