Scholten Awater reorganiseert afdeling Services

Zorgen

De hardwaredienstverlener Scholten Awater heeft bij het UWV ontslag aangevraagd voor elf servicemedewerkers. Volgens het Nijmeegse bedrijf is er in de markt minder behoefte aan hardware-installateurs en meer aan specialisten op het gebied van grote logistieke, projectmatige opdrachten. Het bedrijf wil daarom naar een flexibele bezetting toe en vervangt een elftal vaste technici door inleenkrachten. Bij de afdeling Services werken in totaal zo'n dertig man.

Scholten Awater, waar zo'n tweehonderdvijftig mensen werken, zegt deze stap te betreuren, maar meent door een andere opzet van de servicesafdeling klanten beter en efficiënter te kunnen voorzien van zijn dienstverlening. Ook wil het bedrijf door zich meer te richten op deze grotere logistieke projecten zijn groeiambities waarborgen.

Daarnaast heeft het bedrijf ervoor gekozen om zijn ruim twintigjaar oude, op maat gemaakte erp-systeem voor het voorraadbeheer en de logistieke afhandeling te vervangen door een standaard Agresso-oplossing van Unit4. Het huidige systeem is ontwikkeld in Providex, een programmeertaal en ontwikkelomgeving voortgekomen uit Business Basic (een op de bedrijfsvoering georiënteerde afgeleide van Basic).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nou... Volgens mij is het gewoon omdat een 18-jarige uitzendkracht die hardware installatie veel goedkoper kan doen dan die 25 of 35 jarige vaste medewerker. Zeker nu bijvoorbeeld Rackrails klikken ipv. schroeven, bekabeling vaak door telecom-installateurs gedaan wordt, en zelfs mijn oma haar PC kan aansluiten (groene stekker in groen contack, witte stekker enz....).

Dus puur een financiele overweging. Ik hoop dus dat UWV zegt dat men de mensen gewoon moet herplaatsen of omscholen.

"Reorganiseert" betekent neem ik aan dat professionals eruit geschopt worden en vervangen worden door 17-jarigen. En dat in de management-lagen wat verschuivingen plaatsvinden, waardoor iedereen in die functie-schaal er 10% op vooruit gaat? Waarna diezelfde management-lagen weer gaan klagen dat er geen mensen te vinden zijn om hun vacatures in te vullen, terwijl er 10-duizenden gekwalificeerde professionals thuis zitten die ook net iets meer betaald willen krijgen dan een droge boterham?

Kon je wel eens gelijk in krijgen, gisteren gehoord dat ze het niet voor elkaar krijgen om 11 mensen eruit te gooien. Het Uwv heeft ontslag geweigerd. Misschien wel een statement, straks werken we allemaal hyper-flexibel voor muurvaste managementen...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-09-05T09:52:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.