China Huaxin koopt Alcatel-Lucent Enterprise

Alcatel-Lucent heeft de divisie Enterprise voor 202 miljoen euro verkocht aan China Huaxin Post & Telecommunication Economy Development Center. Na de afsplitsing behoudt Alcatel-Lucent een belang van 15 procent in deze nieuwe holding met zetel in Frankrijk. Alcatel-Lucent Enterprise zal met Alcatel-Lucent blijven samenwerken in een op privileges gebaseerde zakelijke relatie.

Door deze transactie kan Alcatel-Lucent Enterprise rekenen op de steun van een sterke investeerder, die de noodzakelijke middelen biedt om de bedrijfscommunicatie- en de netwerkmarkt te blijven domineren en tegelijkertijd verder te investeren in nieuwe gebieden voor groei. Hierbij gaat het vooral om landen met snel groeiende economieën, het leveren van verticale oplossingen en clouddiensten.

Tegelijkertijd gaat Alcatel-Lucent Enterprise zich richten op de volgende generatie oplossingen in bedrijfscommunicatie. Hierbij verschuift het bedrijf van een volledig op technologie gerichte aanpak naar een resultaatgericht leveringsmodel. Hierdoor gaan partners en klanten profiteren op zowel economisch als maatschappelijk vlak.

Alcatel-Lucent Enterprise heeft zijn hoofdkantoor in Colombes bij Parijs, Frankrijk, en heeft 2700 medewerkers wereldwijd en vestigingen in meer dan tachtig landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-10-01T08:55:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.