Managed hosting door True

HP splitst concern in twee ICT-bedrijven op

 

Ict-concern HP besluit dan toch zijn bedrijf in tweeën te splitsen: Hewlett-Packard Enterprise voor de infrastructuur, software en diensten en HP Inc voor de pc- en printeractiviteiten. De huidige chief executive officer (ceo) Meg Whitman wordt baas van HP Enterprise; Dion Weisler krijgt de leiding over HP Inc. Door de opsplitsing in twee bedrijven verwacht HP per bedrijf scherper op marktontwikkelingen te kunnen reageren en daardoor sterker te kunnen concurreren en te groeien.

De splitsing moet aan het eind van boekjaar 2015 zijn afgerond. Bestaande aandeelhouders krijgen een aandeel van elk van de twee beursgenoteerde bedrijven. HP Inc behoudt het huidige logo van HP.

Hewlett-Packard Enterprise zal bestaan uit servers, opslagsystemen, netwerkproducten, 'converged systems', dienstverlening en software alsmede het Openstack Helion-cloudplatform. Meg Whitman wordt ceo en 'president'; Pat Russo neemt de positie van voorzitter van de bestuursraad in.

HP Inc richt zich op pc's en printers en innovatieve ontwikkelingen als 3D printing en nieuwe gebruikerservaringen. Ceo en president van dit bedrijf wordt Dion Weisler; hij krijgt Meg Whitman als voorzitter van de bestuursraad naast zich.  

Drie jaar geleden struikelde Leo Apotheker, de voorganger van Meg Whitman, nog over zijn plan om de pc-divisie te verkopen. Nu ligt er een nieuw plan, maar dan in een aangepaste vorm, waarbij HP wordt opgedeeld in een pc/printer-tak en een 'enterprise-tak'. Uit cijfers van Gartner blijkt dat de verkopen van printers (waarin HP wereldwijd de grootste is) en pc-producten (HP staat daar wereldwijd achter Lenovo op plek twee) de afgelopen tijd weer wat is toegenomen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5181169). © Jaarbeurs IT Media.

6,5


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Dit gaat "helaas" een trend worden in de markt.

Bij alle grote vendors speelt dit wel.

En wie weet was dit een actie om geld vrij te spelen en dat HP binnenkort wel binnenkort weer samen gaat met 1 van de andere grote jongens:

https://gigaom.com/2014/10/06/dont-write-off-that-hp-emc-merger-just-yet/?utm_content=buffer27abd&utm_medium=social&utm_source=linkedin.com&utm_campaign=buffer

Inderdaad Ruud... Een opkomende trend bij grote bedrijven.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×