NAF zoekt kandidaten Architectuurprijs 2014

Het Nederlands Architectuur Forum (NAF) zoekt nog kandidaten die willen meedingen naar de jaarlijkse NAF-Architectuurprijs. De jury zoekt naar voorbeelden van een geslaagde architectuur of een andere prestatie op het gebied van business- of it-architectuur. Een motivatie en contactgegevens zijn voldoende om een kandidaat in te dienen voor de prijs. Inzenden kan tot 20 oktober 2014.

Het NAF stelt een prijs beschikbaar van vijfduizend euro. Deze prijs is door de winnaar te besteden aan een goed doel. De doelen mogen gekozen worden uit de ANBI-lijst. De jury bestaat uit Paul Teeuwen (E.on), Peter Beijer (HP en Computable-expert), Martin van den Berg (winnaar van de NAF-penning 2012 en als architect werkzaam in de financiële sector), Jos van Hillegersberg (Universiteit Twente), Sander Hulsman (hoofdredacteur Computable) en Raymond Slot (voorzitter, Hogeschool Utrecht en BiZZdesign). Zij hanteren de volgende criteria voor de beoordeling van de inzendingen:

  • Dat wat de architectuur beschrijft is aantoonbaar en succesvol in gebruik.
  • Er is een duidelijke relatie tussen hetgeen de architectuur uitbeeldt en wat er is gerealiseerd.
  • Het management is gedurende het proces actief betrokken geweest bij het opstellen en handhaven van de architectuur.
  • Het is duidelijk dat de architectuur voldoet aan eisen van de (eventueel toekomstige) gebruiker.

In 2013 ging de NAF-Architectuurprijs 2013 naar Pianoo, het expertisecentrum aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken. Dat sleepte de prijs in de wacht met de architectuur van het digitale aanbestedingsplatform TenderNed. Art Ligthart won de NAF-penning 2013, voor zijn bijdragen aan de architectuurgemeenschap in Nederland.

Inzenden voor 20 oktober

Organisaties en/of personen die willen meedingen naar de NAF-Architectuurprijs of een voordracht willen doen, kunnen hun motivatie en contactgegevens opsturen naar bestuur@naf.nl. Meer informatie is te vinden op de website van de NAF-Architectuurprijs. De NAF-Architectuurprijs wordt uitgereikt tijdens het Landelijke Architectuur Congres, dat in 2014 wordt gehouden op 26 en 27 november in het NBC in Nieuwegein.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-10-08T11:28:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.