Managed hosting door True

ICT-storing CBR legt examens plat

 

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) kampt met ict-storingen. Als gevolg van die problemen zijn er op 27 en 28 januari 2015 verschillende theorie-examens afgelast. Het zou gaan om enkele duizenden gedupeerden. Hoe de storingen zijn ontstaan is vooralsnog onduidelijk.

Het gaat voornamelijk om problemen met het theorie-examen nieuwe stijl. Het CBR kampte 26 januari ook met storingen in de webportal 'Mijn CBR'. Via die portal kunnen kandidaten bijvoorbeeld examens aanvragen. Op dit moment is nog onduidelijk wanneer de storingen zijn opgelost.

Kandidaten van wie het examen niet doorgaat worden persoonlijk op de hoogte gesteld. Dat gebeurt onder meer via de telefoon. CBR belooft dat zij voorrang krijgen op nieuwe kandidaten. 

Eerdere problemen

CBR kampte eerder met ict-storingen. In 2009 trok de ondernemingsraad aan de bel over rampzalig verlopen implementaties en falende automatisering waardoor de verkeersveiligheid in het geding zou zijn geweest.

In 2010 werd planningssoftware vervangen door Quintiq. Die kreeg de opdracht gegund nadat een andere leverancier zich terugtrok omdat die de opdracht te complex vond. In dat jaar ontstond tumult toen bleek dat manager die verantwoordelijk was voor het falende ict-beleid bijna twee ton aan ontslagvergoeding meekreeg.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5222164). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×