IBM steekt 1 miljard dollar in opslagportfolio

IBM investeert de komende vijf jaar ruim één miljard dollar in zijn opslagportfolio, met name gericht op cloud storage, het verder ontwikkelen van open standaarden en de lancering van de nieuwe oplossing Spectrum Storage. Deze software-gedefinieerde opslagoplossing laat organisaties bepalen waar ze hun data opslaan. Volgens IBM helpt de software klanten hun data op het juiste moment naar de juiste plek te verplaatsen: van flash-opslag voor snelle toegang tot tape- en cloudopslag voor de laagste kosten.

Een van de onderdelen van IBM Spectrum Storage is Accelerate, het eerste softwareproduct dat is gebaseerd op IBM's XIV high-end opslagtool. Daarmee is de software gebaseerd op open industriestandaarden. Klanten kunnen IBM Spectrum Accelerate gebruiken om datacentercapaciteit fleixbel in te delen om er een eigen cloudomgeving mee op te bouwen.

IBM Spectrum Storage maakt gebruik van ruim zevenhonderd nieuwe patenten en is ontworpen om klanten te helpen de overstap te maken naar een hybride cloud business model. Doordat het beheer van enorme hoeveelheden gegevens vanuit één dashboard georganiseerd wordt, helpt de software organisaties een betere grip op hun data te krijgen, aldus Big Blue.

Het ict-concern geeft als voorbeeld online-filmdienst Netflix, dat recent aan IBM heeft gevraagd om een wendbare storage-infrastructuur te leveren die voorziet in hun explosief groeiende databehoefte. Het bedrijf heeft daarop drie IBM XIV Gen3 Storagesystemen uitgerold, waarmee Netflix het gebruikte vloeroppervlak van zijn datacenters met 80 procent wist terug te dringen en tegelijkertijd het aantal databasetransacties per minuut significant zag toenemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-17T11:59:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.