SNS Bank neemt afscheid van Unisys-mainframe

Dit artikel delen:

SNS Bank heeft zijn bedrijfskritische omgeving gemigreerd van een Unisys-mainframe naar IBM AIX-gedistribueerde omgeving. Volgens de bank was de migratie nodig om ook in de komende jaren over een toekomstbestendig platform te beschikken. De bank maakte zich zorgen over de draagkracht van het mainframe van Unisys. Het marktaandeel van de automatiseerder neemt in dit segment af; bovendien gaan de Unisys-experts bij de bank binnen afzienbare tijd met pensioen. IBM en Micro Focus hebben SNS Bank geholpen met de vernieuwing.

Micro Focus is een softwarespecialist op het gebied van modernisering, testen en beheer van zakelijke applicaties. SNS Bank heeft met behulp van Micro Focus Visual Cobol een aantal zakelijke bancaire applicaties uit het Unisys-mainframesysteem naar de gedistribueerde IBM-omgeving gebracht. IBM Global Services hield toezicht op de overgang van het Unisys-mainframe naar een IBM AIX-omgeving en implementeerde Micro Focus Visual Cobol.

SNS Bank werkt al meer dan vijfentwintig jaar met deze bankapplicaties om essentiële diensten te leveren. 2500 medewerkers gebruiken de applicaties dagelijks voor het verwerken van klanttransacties en sluit het internetbankieren aan bij de back-end systemen. Volgens SNS Bank heeft de migratie geresulteerd in een toekomstklaar platform en een beduidend lager bedrijfsrisico.

Continuïteit

Ramakant Patki, hoofd van it-infrastructuur en operations bij SNS Bank, licht toe: 'Ons systeem liep op een Unisys-mainframe, maar sinds de komst van het internet is het online transactievolume gestaag omhoog gegaan, waardoor wij ons zorgen maakten over de draagkracht van het mainframe. De systeemperformance was eigenlijk heel goed, maar we waren ons ervan bewust dat het mainframe-marktaandeel van Unisys afneemt. Daarmee neemt logischerwijs ook de kennis en ondersteuning af. Daarnaast was het duidelijk dat onze Unisys-experts in de nabije toekomst met pensioen zouden gaan.'

'Het project omvatte 2,8 miljoen regels code en een omvangrijke DMS II database', aldus Patki. 'We hadden al ervaring met Micro Focus Server Express middels een proef waarin we een kleine standalone applicatie naar een nieuwe omgeving hebben omgezet. Daarna hebben we besloten om Micro Focus in te zetten bij ons moderniseringsproject.'

Micro Focus Visual Cobol werd gebruikt om automatisch 95 procent van het bestaande Cobol-systeem om te zetten, terwijl de overgebleven code werd herschreven tot C++ en Cobol. Alle DMS II-data werden automatisch omgezet naar een relationele database van Oracle en een nieuw C++ kader is ontwikkeld voor het core bankingsysteem. Volgens Patki waren er zo'n honderdvijftig mensen betrokken bij de overgang van Unisys MCP naar IBM AIX, om procescontinuïteit en consistente integratie van de kernsystemen te verzekeren.

Ontwikkeling

SNS Bank gebruikt nu Micro Focus Visual Cobol voor Eclipse voor bij de verdere ontwikkeling. Alex Pot, hoofd van de applicatie-ontwikkeling Core Banking bij SNS Bank: 'We willen onze ontwikkelingsprocessen stroomlijnen en standaardiseren op één omgeving voor ons team van vijfentwintig Cobol-ontwikkelaars, waardoor ze effectiever samenwerken met andere teams. We zien allerlei voordelen in het gebruik van Visual Cobol, waaronder betere debugging mogelijkheden en nieuwe tools voor applicatiemodernisering.'

Visual Cobol zal in samenwerking met Micro Focus Developer Hub gebruikt worden. Zo kunnen ontwikkelaars source code en applicatiecomponenten centraal opslaan en Unix-applicaties op afstand debuggen vanuit de Eclipse-omgeving. 'Dit maakt foutopsporing en correctie gemakkelijker, zodat hogere kwaliteitsnormen voor applicatieontwikkeling kunnen worden gehandhaafd.', aldus Pot.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-18T09:38:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.