'Intel aast op branchegenoot Altera'

Intel Altera

Altera maakt zogenoemde Field Programmable Gate Arrays (FPGA's).

Chipmaker Intel zou in vergaande onderhandelingen zijn met branchegenoot Altera over een overname. Dat melden bronnen die bij die gesprekken betrokken zijn aan de Amerikaanse zakenkrant Wallstreet Journal. Als de overname plaatsvindt, dan wordt het de grootste overnametransactie in de bedrijfsgeschiedenis van Intel.

Altera maakt chips die onder meer worden ingebouwd in servers voor grote datacenters. Het gaat bijvoorbeeld om Field Programmable Gate Arrays (FPGA's). In die halfgeleiders kan software in de vorm van firmware worden opgeslagen. Dat moet bijvoorbeeld de snelheid van complexe berekeningen verhogen.
Intel en Altera zijn geen onbekenden van elkaar. Beide bedrijven hebben een twaalfjarige overeenkomst waarbij Intel de chips van Altera produceert.
Altera heeft een marktwaarde van ongeveer 13,4 miljard dollar (12,3 miljard euro). Het aandeel op de beurzen in New York schoot na het bericht over de mogelijke overname hard omhoog.

Grootste overname

Als de overname van Altera, waarover wordt gespeculeerd, doorgaat, dan zou dat de grootste overname voor Intel tot nu toe zijn. Het hoogste bedrag dat de chipmaker eerder neertelde was 7,68 miljard dollar voor securityleverancier McAfee dat in 2010 werd ingelijfd. McAfee is inmiddels onderdeel is van Intel Security en onder die naam actief in de markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-30T10:11:00.000Z Pim van der Beek