Managed hosting door True

Wi-Fi Aerohive in distributiecentrum Wehkamp

 

Aerohive Networks, aanbieder van Wi-Fi- en cloudgebaseerde mobiele netwerkoplossingen, gaat het nieuwe distributiecentrum van wehkamp.nl voorzien van een Wi-Fi-infrastructuur, bestaande uit 214 accesspoints. Het nieuwe distributiecentrum wordt in Zwolle gebouwd en wordt het grootste geautomatiseerde e-commerce distributiecentrum ter wereld. Vanaf de zomer 2015 communiceren onder andere de 468 robots, tientallen handscanners en tructerminals, de maintenance crew en bezoekers via de Wi-Fi-infrastructuur van Aerohive.

Het nieuwe distributiecentrum van Wehkamp is ruim 35.000 vierkante meter groot, huisvest vier miljoen artikelen en kan zo’n 12.350 items per uur ‘oppikken’ op de locatie. Dat betekent dat binnen dertig minuten na de bestelling van een klant, het pakket klaar staat voor verzending. Wehkamp.nl schreef na het afronden van de bouwplannen een aanbesteding uit, waarbij de lat hoog werd gelegd wat betreft de technische, functionele en veiligheidsaspecten. Door de stabiele, hoogwaardige Wi-Fi-oplossing zijn de robots in het distributiecentrum 24/7 in staat om duizenden pakketjes op te pikken en snel aan te bieden aan de distributiebedrijven.

'Wij verwachten dat binnen tien jaar de Nederlandse consument 50 procent van zijn aankopen online doet', zegt Robert Krahé, projectmanager ICT bij wehkamp.nl. 'Met ons nieuwe distributiecentrum zijn wij voorbereid op deze trends. Een goede, kwalitatieve netwerkoplossing is daarbij absoluut onmisbaar. Onze intentie is om Aerohive in te zetten als onze standaard Wi-Fi-oplossing binnen het bedrijf. Zo willen we ook in ons tweede distributiecentrum in Maurik accesspoints van Aerohive gaan plaatsen.’

Op deze website houdt Wehkamp de ontwikkelingen rondom het nieuwe distributiecentrum bij.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5250060). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×