123inkt grimlacht om eis rectificatie HP

rechter rechtszaak rechtbank

Printerwebshop 123inkt moet na een kort geding dat HP had aangespannen bij de rechtbank in Den Haag, de komende twee weken een rectificatie op de homepage plaatsen. Het bedrijf heeft onder eigen merk een aantal HP-huismerkproducten (lasertoners) verkocht waarbij het per abuis vermeldde dat het om ‘totally rebuilt’-producten ging. HP constateerde echter dat het om ‘compatible toners’ ging: compleet nieuwe toners in plaats van toners die zijn opgebouwd uit nagenoeg nieuwe onderdelen. De webshop vindt het dan ook belachelijk dat HP via een rechtszaak 'misleiding' wilde aantonen.

In een brief naar zijn klanten, die in het bezit is van de redactie, maakt directeur/eigenaar Gerben Kreuning van 123inkt - ironisch - excuses 'voor deze verschrikkelijke misleiding!!!'. Hij legt uit dat in 2014 na een administratieve fout  in de omschrijving bij een aantal HP-huismerkproducten (lasertoners) stond vermeld dat het hier om ‘totally rebuilt’ producten ging. HP constateerde echter in maart vorig jaar dat het om ‘compatible toners’ ging: die zijn geheel opgebouwd uit alleen maar nieuwe onderdelen.

'Totally rebuilt houdt in dat een toner is opgebouwd uit nagenoeg nieuwe onderdelen. Al is vaak is slechts de kunststofbehuizing het enige dat hergebruikt is. De reden dat HP ons succesvol heeft aangeklaagd is dus het feit dat wij compleet nieuwe toners hebben geleverd terwijl wij deze omschreven hebben als gedeeltelijk nieuw. Omdat dit ‘misleiding’ is, moeten wij deze rectificatie plaatsen', schrijft Kreuning.

Hij vervolgt: 'Ter vergelijking: u dacht dat u een ‘geheel gereviseerde auto’ bestelde, maar wij leverden u een gloednieuwe... U vraagt zich misschien ook af waar HP zich druk om maakt?'. 

Kreuning geeft dan als antwoord: 'Wij liggen de laatste tijd bij de printerfabrikanten onder een vergrootglas. Blijkbaar zien zij onze service en de hoge kwaliteit van ons huismerk als een bedreiging voor de verkoop van hun eigen producten. Printerfabrikanten proberen op deze manier de keuzevrijheid van u als consument te beperken. Wij blijven voor u, onze trouwe klant, vechten!'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mooi stukje reclame onder de noemer "nieuws"

Gaat 't niet om "onderdelen van HP" versus "nieuw, maar dan niet uit een fabriek van HP"? Dan geef ik HP gewoon gelijk.

Dan heb ik eerlijk gezegd ook liever de toners die met onderdelen van HP gemaakt zijn.

Als ik printerboer was zou ik een deal maken met 123ink
Koop bij ons merknaam stickers voor 5 EYPO per stuk.
Minimale investering maximale winst, geen gedoe.

Ehmmm..., als HP dit ook een slim idee vind, (C) Pascal he !!!

Sinds ik eigen-merk cartridges van 123inkt heb gebruikt, zijn en blijven mijn inkjet afdrukken streperig.

Na het plaatsen van originele cartridges gaat het beter, maar ik vrees dat het nooit meer helemaal goed komt.

Nooit een bevredigende reactie van 123inkt gehad, alleen een verwijzing naar de standaard werkinstructie hoe je printkoppen moet reinigen...

Mijn ervaring met de huismerk toner kleuren cartridges zijn ook niet al te best.De afdrukkwaliteit van de laserprinter is aanzienlijk teruggelopen en erg streperig - ook nadat er weer originele toners ingezet zijn. Ook bevat een afdruk nu regelmatig tonervlekken.

Het geld voor de huismerk toners is weliswaar verrekend met de originelen. Maar anders dan dat geven ze bij 123inkt niet thuis.

Brother wil zelfs niet eens meer repareren: "U mag al blij zijn dat de printer nog *iets* doet."...

:-(

123inkt beweert HP lasertoners te verkopen (totally rebuilt), terwijl het gaat om goedkopere imitaties. HP heeft gewoon gelijk. Overigens gaat het om laser toners, niet om inktcartridges @bob

Niet alles van HP komt uit een fabriek van HP. Het kan ook van een geautoriseerde OEM fabrikant zijn, zoals HP het zelf zegt. Dat is zelfs meestal het geval. Zo'n OEM bedrijf levert producten aan één of meerdere merkleveranciers en vaak ook aan verkopers van huismerken. Er kan een verschil zijn in kwaliteit, service, garantie en prijs.

Fabrikanten zouden eerlijk moeten zijn over de origine, maar dat doen ze zelden.

"Niet alles van HP komt uit een fabriek van HP. Het kan ook van een geautoriseerde OEM fabrikant zijn, zoals HP het zelf zegt."

En dat heb ik liever dan dat 't uit een fabriek komt die niet geautoriseerd is. De kwaliteit van 123inkt zal gemiddeld wat minder zijn, maar je betaalt er natuurlijk ook minder voor.

"Zo'n OEM bedrijf levert producten (..) vaak ook aan verkopers van huismerken."

Dat kan, maar dat zal niet _altijd_ zo zijn. Neem ik aan.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-07T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.