Spie neemt branchegenoot Numac Groep over

Handen schudden

Technisch dienstverlener Spie neemt branchegenoot Numac Groep over. Door die overname hoopt Spie zijn positie in het oosten van Nederland te verstevigen. Numac telt 670 medewerkers verdeeld over zestien vestigingen. Via zijn vier dochterondernemingen levert het bedrijf een uitgebreid aanbod van diensten en oplossingen, veelal op het gebied van data, in de machinebouw, besturings- en installatietechniek en het machineonderhoud voor de metaalsector.

Numac Groep bestaat, naast onderhoudsspecialist Numac, uit Planatec, specialist in machinebouw, BIT van de Meerakker, besturings- en installatietechniek en Numac Ferro, machineonderhoud voor metaaltechnologie. De Groep is gespecialiseerd in het ontwerp, advies, bouw, reparatie en onderhoud van installaties. Het bedrijf richt op diverse sectoren in de maakindustrie. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor gevestigd in Venray en boekte in 2014 een omzet van 57 miljoen euro.

Numac biedt onder meer diensten voor de analyse van onderhoudsgegevens (maintenance en intelligence). Met de beschikbare data uit onderhoudsbeheersystemen signaleert, registreert, analyseert en optimaliseert het bedrijf de onderhoudsprocessen van klanten. Die analyse moet zicht geven op kosten, opbrengsten en verbeterpunten. Het bedrijf hanteert daarvoor een DADA-E-model. Dat staat voor: Data verzamelen, Analyse van data, Decision making; het maken van de juiste keuze op basis van een business case, Actie nemen en Effectmeting. De Numac Groep beschikt ook over een eigen opleidingscentrum (Num-ac-ademy).

Overnames

Spie Nederland heeft zich in de afgelopen jaren versterkt door meerdere overnames op de Nederlandse markt. Het gaat onder andere om de overname van kabellegger Gebr. van der Donk uit Oss in september 2012. Begin 2013 werd met KPN overeenstemming bereikt om de dochteronderneming Infrastructure Services & Projects (IS&P) over te nemen.

Bij de Nederlandse organisatie van technisch dienstverlener Spie werken 2600 mensen. Wereldwijd telt het ruim 38.000 medewerkers verdeeld over 550 vestigingen in 35 landen. Het bedrijf boekte in 2015 een omzet van ongeveer vijf miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-04T10:18:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.