Lenovo naarstig op zoek naar investeerders

Lenovo is op zoek naar extra financiering voor de overname van IBM's pc-divisie en internationale expansie. Het Chinese computerbedrijf zou op het punt staan drie Amerikaanse investeringsmaatschappijen een aandeel ter waarde van 350 miljoen dollar te laten kopen.

Lenovo onthoudt zich van commentaar. Wall Street Journal meldt dat het bedrijf niet toekomt met de ruim zeshonderd miljoen dollar die het heeft geleend van zo’n twintig banken wereldwijd, waaronder ABN Amro. De lening heeft een looptijd van vijf jaar en is 345 miljoen dollar waard. Lenovo neemt IBM’s pc-tak over voor 650 miljoen in contanten en zeshonderd miljoen in aandelen. Daarnaast koopt het de schuld, naar schatting vijfhonderd miljoen dollar, waardoor de totale kosten uitkomen op 1,75 miljard. Analisten twijfelen of Lenovo wel in staat is zoveel op te hoesten.

Ondertussen zetten de twee bedrijven hun plannen door. Duitsland zal een van de eerste landen zijn waar IBM’s pc-divisie overgaat naar Lenovo. Dit moet begin mei gebeuren. Dat land gaat dan naast IBM-pc’s ook Lenovo-apparatuur voeren. Wanneer alle landen over zijn, heeft Lenovo naar verwachting negentienduizend werknemers, van wie tienduizend afkomstig zijn van IBM. Topman Stephen Ward, aanstaand Lenovo-ceo, ontkent dat de merknaam van het Amerikaanse computerbedrijf binnen achttien maanden vervalt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-31T09:10:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.