ICT-partijen versnellen verglazing Overijssel

De lokale ict-bedrijven VWC ICT Solutions, Valacom, Rational Computer Services en Flevo ict willen bedrijfsterreinen in de gemeente Kampen sneller voorzien van glasvezel. In samenwerking met glasvezelleverancier Bright Access is het initiatief Stem voor glasvezel gestart, waarbij ondernemers via een stemproces hun terrein sneller kunnen laten verglazen door de Twentse glasvezelleverancier.

Het initiatief Stem voor glasvezel maakt zich sterk om diverse bedrijfsterreinen in Nederland op korte termijn te verglazen. Dit doen zij in samenwerking met het Twentse Bright Access. De glasvezelleverancier heeft de ambitie om binnen drie jaar tweehonderd bedrijfsterrein in zowel Overijssel als de rest van Nederland te verglazen. Zij brengen de marktbehoefte van de terreinen in kaart en stellen hiermee een top honderd samen. Op deze honderd terreinen kan vervolgens gestemd worden, met als doel om in de tien te eindigen. De bedrijven uit deze top worden namelijk als eerste verglaasd door Bright Access. Wanneer een terrein is ontsloten komt er een plaats vrij komt om als volgende van een glasvezelnetwerk voorzien te worden.

Top 100 en top 10

VWC ICT Solutions, Valacom, Rational Computer Services en Flevo ict zijn partners van de Twentse organisatie. Zij merkten dat ondernemers uit gemeente Kampen de behoefte hadden om bedrijventerreinen, op korte termijn, te verglazen. Het initiatief Stem voor glasvezel moet de aanleg van een glasvezelnetwerk versnellen. Hiervoor heeft Bright Access een toolkit ontwikkeld, bestaande uit onder andere een website en promotiemateriaal. Op basis van de top honderd worden verschillende terreinen genomineerd op Stem voor glasvezel. Het initiatief voert campagne en stimuleert ondernemers om op hun terreinen te stemmen. Hierdoor zal het terrein eerder in de top tien eindigen, waardoor Bright Access deze locaties sneller zal voorzien van glasvezel. De organisatie garandeert dat de bedrijven uit de top tien binnen enkele maanden over een glasvezelnetwerk beschikken.

Een woordvoerder van de glasvezelleverancier licht toe: ‘Bright Access wil de tweehonderd bedrijfsterreinen voorzien van glasvezel. We beginnen in Overijssel en breiden daarna uit naar de rest van Nederland. De volgorde van aanleg is voor ons niet relevant. Het initiatief Stem voor glasvezel stimuleert ondernemers om te stemmen op hun terrein om hiermee de aanleg van glasvezel te versnellen.'

Glasvezel in Kampen

Stem voor glasvezel gaat van start in de gemeente Kampen. Het betreft de terreinen Haatland, Haatlandhaven, Zuiderzeehaven en Rijksweg 50. Stem voor glasvezel is niet het eerste initiatief dat in de gemeente werkt aan verglazing van terreinen. Zo verkreeg de stichting BOSZ (Beheers Organisatie Spoorlanden-Zendijk)  in oktober 2014 toestemming een glasvezelnetwerk aan te leggen voor de terreinen Spoorlanden en Zendijk. Op 1 maart 2015 is het nieuwe open glasvezelnetwerk gerealiseerd. Hierbij zijn ruim driehonderd bedrijven passief aangesloten en dertig bedrijven zijn geactiveerd op het netwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-17T10:17:00.000Z Suzanne Martens