Huawei levert hardware Tilburgs big data-lab

Ict-dienstverlener Huawei levert hardware voor een big data-lab van de Tilburg University. Studenten van die universiteit ontwikkelen een ict-platform voor de analyse van koopgedrag. De Chinese dienstverlener levert opslagapparatuur, servers en access points. Bij het project zijn ook ondernemers uit de Tilburgse binnenstad betrokken.

De samenwerking tussen het data science-cluster van de universiteit en de ict-leverancier is vastgelegd in een Memorandum of Understanding (MoU) en heeft een looptijd van een jaar. Studenten van de Brabantse universiteit ontwikkelen een ict-platform voor wetenschappelijk onderzoek naar koopgedrag. Door middel van de analyse van grote databestanden (big data) wordt koopgedrag geanalyseerd. Dat moet winkeliers een beter beeld bieden van hun klanten en nieuwe inzichten geven in koopgedrag. De onderzoekers noemen dat smart commerce.

Tilburg University zet een lab op voor de analyse van grote databestanden. Daar voeren studenten wetenschappelijk onderzoek uit op basis van allerlei berekeningen en analyses van datasets van ondernemers. 'Binnen het project moet het dynamische ict-platform meer duidelijkheid geven over het koopgedrag van consumenten en tegelijkertijd klantprofielen creëren', schrijft de universiteit in een toelichting op de overeenkomst.

TU Delft en UvA

Volgens Huawei is het Memorandum of Understanding (MoU) een eerste stap naar een meer structurele samenwerking tussen de ict-dienstverlener en universiteit, waarin beide partijen kennis delen om innovatieve ict-producten en -oplossingen te ontwikkelen.

Huawei werkt ook we samen met andere universiteiten, zoals de UvA en de TU Delft. Met de TU Delft hebben ze bijvoorbeeld een MoU getekend voor het opzetten van een trainingscentrum op de universiteit. Een groep van vijftien studenten van de UvA en TU Delft gaat eind juli 2015 naar China om kennis te maken met het bedrijf en daar te leren over zijn ict-oplossingen en de Chinese taal en cultuur.

Huawei tekende begin 2015 al een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Tilburg voor de ontwikkeling van allerlei ict-oplossingen voor de gemeente.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Toch vraag ik me af hoe lang deze door de staat gesteunde bedrijven door kunnen blijven opereren in China nu de beurs zo hard naar beneden gaat.
Als je de Chinese cultuur wilt leren dan kun je beter naar Taiwan gaan, als je over communisme wilt leren dan ga je naar China.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-06T15:22:00.000Z Henk Boot


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.