HP en Intel starten samen HPC-center

HP Apollo 8000 System

HP gaat met Intel nauwer samenwerken op het gebied van high performance computing (hpc). Dit om gebruikersinnovatie te verbeteren en de toegankelijkheid van hpc voor klanten te vergroten. Hiervoor richten de bedrijven een nieuw zogeheten Center of Excellence in. In dit team brengen HP en Intel experts op het gebied van supercomputing bij elkaar. Doel ervan is om via de gebundelde expertise gebruikers beter te ondersteunen in planning, ontwikkeling, inzet en beheer van hpc-systemen.

HP en Intel kondigden de samenwerking aan op de International Supercomputing Conference in Frankfurt. Door de alliantie krijgen bedrijven en instanties makkelijker toegang tot de voor hpc-doeleinden geschikte Intel- en HP-technologie en bijbehorende ondersteuning, beweren de twee ict-concerns. Ze wijzen er bijvoorbeeld op dat het hpc-platform, gebaseerd op HP Apollo-servers,  verrijkt wordt met nieuwe Intel-chiptechnologie.

Volgens HP breidt het hpc-segment zich momenteel snel uit en is er een groeiende vraag zichtbaar bij zowel overheden en de academische wereld als de zakelijke markt. Onderzoeksbureau IDC voorspelt dat de bestaande supercomputing-servermarkt groeit tot 15,2 miljard dollar in 2019. Klanten adopteren hpc- technologie om geavanceerde analyses en big data-workloads uit te voeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-14T11:25:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.