Citymesh biedt festivalbezoeker gratis Wi-Fi

Bezoekers muziekfestival

Citymesh voorziet elf festivallocaties in de binnenstad van Gent van Ruckuss acces points. Hiermee krijgen bijna 1,3 miljoen bezoekers van de Gentse feesten (17 tot 26 juli 2015) voor het eerst gratis toegang tot een Wi-Fi-netwerk.

Citymesh heeft een eigen 3,5 GHz frequentie en legt daarmee een rechtstreekse (1 Gb) verbinding tussen het glasvezelnetwerk en de Ruckus access points. In totaal zijn op elf pleinen per plein vier Ruckes access points geplaatst. Hiermee kunnen festivalbezoekers gratis, via social media, inloggen op het draadloze netwerk. Zij verkrijgen hiermee onder andere toegang tot een online stadsgids.

Het festivalterrein van Gentse Feesten is in totaal ruim 750.000 vierkante meter groot en trekt in totaal bijna anderhalf miljoen bezoekers. Dit met een gemiddelde van 130.000 bezoekers per dag, met topdagen van tweehonderdduizend bezoekers. Zij moeten alleemaal toegang krijgen tot het draadloze netwerk.

Ook Gent heeft voordelen aan het draadloze netwerk. Zo kan de stad de bezoekerstoestroom van de festivalbezoekers in kaart brengen. De ingelogde apparaten geven namelijk een real time beeld van de bewegingen van de bezoekers. Deze data is onder andere waardevol voor de hulpdiensten. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-17T13:18:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.