Surfnet vernieuwt netwerkinfrastructuur

Onderzoek security

Surfnet werkt aan de vernieuwing van het nationale onderwijs- en onderzoeksnetwerk. Daartoe is een request for information (rfi) gepubliceerd, waarin Surfnet de visie op netwerkontwikkelingen beschrijft. De organisatie zoekt leveranciers om innovatieve oplossingen te leveren en na te denken over de inzet van de technologieën.

Met deze request for information (rfi) onderzoekt Surfnet de opties om de bestaande netwerkinfrastructuur te upgraden. De infrastructuur omvat het optische netwerk, het Carrier Ethernet-netwerk, het ip-netwerk en de aanverwante netwerkmanagementsystemen. De rfi heeft als uitgangspunten om ongeëvenaarde kwaliteit te leveren, een dienstenportfolio aan te bieden en een open en programmeerbaar netwerk te ontwikkelen. De deadline voor inzending is 30 september 2015.

Surfnet zoekt leveranciers die het volgende kunnen leveren: (een deel van de) netwerkoplossing, architectuur- en ontwerpadvies, apparatuur, software en/of onderhoud en ondersteunende diensten voor de apparatuur en software. Daarnaast wordt van de (mogelijk) toekomstige partners verwacht dat zij in samenwerking met Surfnet de netwerkinfrastructuur doorontwikkelen.

Netwerkinfrastructuur

‘Surfnet gelooft dat netwerktechnologie en netwerkconcepten op dit moment op een keerpunt staan qua aanpak en mogelijkheden’, zegt Erwin Bleumink, directeur van Surfnet. ‘Nieuwe netwerktechnologie en netwerkconcepten scheppen nieuwe mogelijkheden, maar leiden ook tot onzekerheden en uitdagingen. We gaan graag een partnership aan met onze leveranciers om samen deze onzekerheden en uitdagingen aan te gaan.’

Surfnet biedt met zijn netwerkinfrastructuur aangesloten onderwijs- en onderzoeksinstellingen toegang tot de best mogelijke ict-facaliteiten. De organisatie heeft de ambitie om internationaal voorop te blijven lopen met zijn infrastructuur om het onderwijs en onderzoek in Nederland  internationaal te kunnen laten samenwerken en zo de Nederlandse kenniseconomie verder te stimuleren.

De rfi, met daarin alle informatie, is te vinden via www.surfnet.nl/rfi-surfnet8.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Open en programmeerbare netwerken zijn de toekomst! (Software Defined IT Infrastructures, van Netwerken tot Opslag en Distributie)

Geweldig dat SURFnet open staat voor nieuwe innovatieve partners die net als SURFnet ongeëvenaarde kwaliteit en diensten nastreven!
Daarvoor moet er mijns inziens out-of-the box worden gedacht en gekeken worden naar partijen die ook nu al innovatief en baanbrekend te werk gaan.
Dit past ultiem bij SURFnet en pas dan is er sprake van een vruchtbaar partnership, waarbij de toekomst met vol vertrouwen tegemoet kan worden gezien.
Stimulering van de Nederlandse kenniseconomie heeft SURFnet altijd gedaan en zal SURFnet altijd blijven doen. Daar horen goede partners bij!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-21T09:53:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.