Windows krijgt server-SP1 en 64-bit

Dit artikel delen:

Microsoft heeft Service Pack 1 voor Windows Server 2003 uitgebracht. Daarmee verschijnt ook ondersteuning voor AMD's semi-64-bit chips.

De ondersteuning voor de 64-bit uitbreiding van x86-processoren geldt voor zowel de serveruitvoering van Windows als desktopuitvoering Windows XP Professional. AMD heeft zijn semi-64-bit chips al geruime tijd op de markt. Concurrent Intel heeft uitbreidingen van de 32-bit instructieset recentelijk omarmd en heeft zijn chips daarvan voorzien. Die processoren zijn nu op de markt, waarbij opvallend genoeg desktopprocessoren eerst kwamen.

Zowel AMD als Intel hebben lange tijd op Microsoft moeten wachten. De Windows-producent had ondersteuning voor de 64-bit extensies lang geleden al toegezegd, maar een concreet product bleef uit.

Ondertussen is het twee jaar oude Windows Server 2003 nu versterkt met SP1. Dat pakket omvat lapmiddelen (patches) voor beveiligingsgaten en programmeerfouten (bugs), maar ook nieuwe functionaliteit ten behoeve van de beveiliging. SP1 voor de serveruitvoering is dan ook vergelijkbaar met SP2 voor de desktopuitvoering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Is die ook bedoelt voorWindows 2003 - Small Business Server ?

Die komt er aan: http://www.microsoft.com/windowsserver2003/sbs/downloads/sp1/default.mspx

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-01T16:36:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.