Bedrijven blijven de boot afhouden met SP2

Het bedrijfsleven blijft afhoudend wat betreft het installeren van Service Pack 2 voor Windows XP. Onderzoek van AssetMetrix wijst uit dat slechts een kwart van de bedrijfspc's is opgewaardeerd naar SP2.

De Canadese onderzoeksfirma baseert dit op een meting die het heeft uitgevoerd onder 136.000 bedrijfspc's. Ruim eenderde daarvan draait Windows XP, maar slechts 24 procent daarvan is uptodate met SP2. Microsoft dringt er op aan dat gebruikers, zowel consumenten als bedrijven, opwaarderen aangezien het tweede pakket lapmiddelen de beveiliging van pc's aanzienlijk verbetert.

Ondernemingen waren aanvankelijk huiverig, mede vanwege te verwachten problemen doordat de Windows XP-firewall standaard aan staat in SP2. AssetMetrix stelt dat de meeste bedrijven SP2 niet specifiek blokkeren, maar dat ze simpelweg niet grootschalig opwaarderen. Van de 207 bedrijven die Windows XP op tenminste tien computers draaien, deed 40 procent aan algehele blokkering van SP2. Aan de andere kant van het spectrum bevindt zich een schamele 8 procent die het pakket heeft uitgerold op al zijn XP-machines, als onderdeel van bewust bedrijfsbeleid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Vinden jullie dat gek? SP2 ZUIGT

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-04T10:10:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.