IBM schrapt eigen NAS ten gunste van NetApp

Dit artikel delen:

IBM faseert zijn eigen NAS-apparaten uit ten gunste van die van Network Appliance, waarmee het vandaag een oem-relatie heeft gesloten.

De twee opslagleveranciers slaan de handen ineen om marktaandeel te veroveren op de concurrentie. Daarbij hebben ze vooral EMC in het vizier, laat IBM-opslagdirecteur Andy Monshaw weten in een telefonische conferentie. Hij onthulde de oem-overeenkomst samen met NetApp-ceo Dan Warmenhoven.

IBM neemt de NAS-apparatuur van NetApp op in zijn productportfolio en voert die dan onder eigen naam. "We zullen onze eigen NAS-producten nu zeer waarschijnlijk uitfaseren", erkent Monshaw. Over de termijn daarvoor laat hij nog niks los: "Zodra de tijd rijp is."

De oem-overeenkomst omvat ook de iSCSI- en SAN-producten van NetApp. In ruil geniet IBM's opslagbeheersoftware Tivoli voortaan de voorkeur bij NetApp, hoewel die deze programmatuur niet zal wederverkopen. Daarnaast is IBM's dienstverleningstak Global Services voortaan preferente partner voor opslagimplementaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-06T15:07:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.