KPN geeft oude pc's aan scholen Afrika

KPN vervangt zijn computer-bestand en doet met de overtollige oude pc's iets nuttigs: ze gaan naar scholen in Afrika. In totaal gaat het om ongeveer tienduizend stuks.

De gebruikte computers worden overgedragen aan SchoolNet Africa (SNA). SNA is een Afrikaanse non-profit organisatie die ICT in het onderwijs in Afrika wil bevorderen.

In oktober 2004 is SNA de campagne One Million PCs for African Schools gestart. KPN is het eerste bedrijf dat hier een grote bijdrage aan levert. KPN draagt de Pentium 2- en 3-computers leeg en schoon over: software en data worden verwijderd conform het veiligheidsbeleid van KPN en de computers worden gereinigd. Dit wordt door het bedrijf SCC uitgevoerd.

SNA heeft de landen Namibië, Uganda, Kenia en Nigeria geselecteerd. KPN regelt het transport van de computers naar Afrika. Dit wordt uitgevoerd door Siso Computers B.V. In lokale centra worden de computers ter plekke gebruiksklaar gemaakt voor de scholen. Het door KPN gesponsorde project voorziet ook in de opleiding van Afrikaanse docenten om de computers in het onderwijs in te zetten. Dit alles maakt onderdeel uit van de werkgelegenheidsprojecten van SNA.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ken nog wel wat mensen in Nederland die ook heel blij zullen zijn als ze zo'n computer konden krijgen. Daar hebben ze zelf ook geen geld voor omdat de overheid ze daar niet bij helpt. Zij moeten leven van een minimum uitkering zodat er echt geen geld overblijft om een computer te kopen. Nog niet eens een tweedehandse! Dus als er nog een paar overblijven voor deze mensen kunt U contact met mij opnemen. Bij voorbaat dank.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-07T14:50:00.000Z Redactie Computable/Computer Idee
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.