Brandstofcel voor notebooks in de maak

Sanyo en IBM gaan samenwerken om een methanol-brandstofcelsysteem te ontwikkelen voor IBM's ThinkPad notebooks. Het systeem kan maximaal acht uur energie leveren per patroon.

Door het systeem kunnen pc’s continue aan blijven staan doordat de computer constant energie genereert. Een gewone batterij is dan alleen nog nodig als back-up energiebron.

Volgens Sanyo kan dit nieuwe hybride batterijsysteem het beste gebruikt worden in een zakelijke omgeving omdat het ervoor zorgt dat belangrijke zakelijke applicaties continue kunnen blijven draaien zonder dat de batterij opgaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat een onsamenhangend verhaal. Als ik het dus goed begrijp - de stroom gaat nooit op - dan is het perpetuüm mobilé nu eindelijk echt uitgevonden, behalve dan dat het systeem per patroon maar 8 uur energie levert. Maar.... "door het systeem kunnen pc's continue aan blijven staan doordat (natuurnoodzakelijk dus) de computer constant energie genereert' Wauw! De wet van behoud van energie staat ter discussie. Er is een nieuwe Einstein opgestaan.... Ik hoop dat de details nog wat worden verduidelijkt. Als ze mijn auto dan ook zo kunnen uitvoeren, dan hoef ik nooit meer te tanken. Gratis energie voor altijd... En het is nog niet eens komkommertijd......

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-12T10:49:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.