Avit Systems en Xantes ICT gaan samen verder

Netwerkintegrator Avit Systems uit Nieuwegein en datacenterspecialist Xantes ICT uit Emmeloord bundelen de krachten. Beide bedrijven vormen vanaf 21 september 2015 één organisatie, waarbij beide onderdelen hun eigen identiteit behouden. De gecombineerde organisatie richt zich op de sectoren industrie, hospitality, retail, offshore, onderwijs, zorg en overheid en is gespecialiseerd in collaboration en telecom, networking, storage en datacenters.

De gecombineerde organisatie telt in totaal ruim negentig medewerkers en verwacht een jaaromzet van 21 miljoen euro. Op termijn zal er een organisatie met de naam Avit Group ontstaan, bestaande uit Avit Services, Avit International en Xantes ICT.

Voor de bestaande klanten van Avit Systems en Xantes ICT verandert er niets, zij blijven werken met de bestaande teams. Ook de beide bedrijfsnamen blijven voorlopig ongewijzigd. De huidige bedrijfslocaties, twee in Nieuwegein en een in Emmeloord blijven bestaan, waarbij de medewerkers straks op iedere locatie kunnen werken. De support-, sales- en projectteams van beide organisaties worden samengevoegd. Er zullen geen banen verloren gaan. Ronald Kraanen heeft als directeur de leiding over de nieuwe organisatie; Marien Boersma, directeur van Xantes ICT, wordt lid van het managementteam van de gecombineerde organisatie.

Partnercertificeringen

‘Dit is een belangrijke mijlpaal voor beide organisaties, waarmee we een flinke sprong in schaalgrootte maken’, zegt Marien Boersma, directeur Xantes ICT. ‘Gezamenlijk hebben we een sterkere propositie, niet alleen voor klanten maar zeker ook richting fabrikanten en leveranciers. Deze stap betekent dat de expertises en certificeringen van onze beide organisaties nu kunnen worden ingezet voor klantenprojecten op het hoogste niveau.’ Zo beschikt de gecombineerde organisatie over een Cisco Gold-certificering, aangevuld met Cisco Advanced Technology Provider (ATP)-certificeringen, is het Microsoft en Netapp Gold en VMware Enterprise Partner en en beschikt het over meer aanvullende strategische partnercertificeringen.

Multinationals

‘Dit is het resultaat van een proces dat al twee jaar geleden is ingezet’, zegt Ronald Kraanen, directeur Avit Systems. ‘Met onze nieuwe orde van grootte kunnen we nu ook grote multinationals bedienen. Daarbij focussen we ons op complete netwerkintegratieprojecten, cloudconcepten, datacenters, infrastructuur en collaboration en telecom.’

Ruim een jaar geleden nam Avit Systems clouddienstverlener IP Dialtone uit Lisse over. Deze overname was vooral bedoeld om Jasper van 't Wout, oprichter van deze eenmanszaak, naar Avit Systems te halen. Hij is dan ook per 1 juli 2014 benoemd tot directeur services. Met de komst van Van 't Wout breidde Avit de kennis op het gebied van cloud computing uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-21T10:39:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.