ANWB neemt afscheid van mainframe

De ANWB heeft in het weekend van 3 oktober 2015 de laatste applicatie gemigreerd van een 21 jaar oud IBM-mainframe dat draaide in het datacenter van KPN in Apeldoorn. Op het systeem draaide sinds 1994 de applicatie Caro met de contract-, relatie- en facturatie-gegevens van de ruim vier miljoen ANWB-leden. Met de migratie van de laatste functionaliteiten naar een nieuwe crm-omgeving (Siebel) bij datacenterdienstverlener Triple-IT, is een tijdperk afgesloten.

Ict-manager Sander Morreau legt uit dat de migratie onderdeel is van een vergaande 'rationalisatie- en innovatieslag' binnen de ledenorganisatie. 'De ANWB wil ict beter aan laten sluiten op nieuwe technische mogelijkheden en zijn ict-landschap minder complex maken. Bovendien loopt dit jaar het mainframe-contract met KPN af.'
 
Hij benadrukt dat het mainframe uitstekend dienst heeft gedaan: 'Er zijn nooit grote problemen geweest, maar we liepen vooral tegen functionele beperkingen aan. We willen meer innovaties mogelijk maken aan de businesskant. Klanten vragen bijvoorbeeld steeds vaker om flexibele producten en contracten.'
 
De migratie is uitgevoerd zonder tussenkomst van een systemintegrator. Morreau: 'We beschikken over veel eigen ict-kennis en kennen de processen. Waar nodig werken we met inhuur.'

ANWB

Het uitfaseren van het mainframe is één van de grootste ict-projecten binnen de ANWB van de afgelopen jaren. Bij de migratie waren in totaal ongeveer honderd business- en it-medewerkers betrokken. De laatste fase nam ongeveer een jaar tijd in beslag. 
 
Computable publiceert binnenkort een uitgebreid artikel over het uitfaseren van het mainframe en de ict-projecten binnen de ANWB.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Siebel? Siebel mag door Oracle niet meer verkocht worden, wordt door Oracle geen euro meer in geinvesteerd. Succes ANWB.

21 jaar oud mainframe ? De mainframe-applicaties waren mogelijk sterk verouderd, de machine zelf zal zeker niet deze leeftijd hebben gehad.

De naam mainframe is net als diverse andere namen inderdaad oud. De nieuwste Z13 is echter een volledig nieuw systeem. My 0.02 cents.

""Computable publiceert binnenkort een uitgebreid artikel over het uitfaseren van het mainframe en de ict-projecten binnen de ANWB......""

De klant heeft haar applicaties uitgefaseerd ofwel omgebouwd en hier vele miljoenen "ledengeld" aan besteed. Een migratie van SAP kost denk ik evenveel moeite. Ben benieuwd naar het TCO plaatje achter het verhaal..... gedane investeringen versus de verwachte opbrengsten en toekomstige onderhouds-kosten.

Succes met het schrijven van het uitgebreide artikel. Wees zoals gevraagd professioneel ook met het schrijven van het volledige verhaal. Maar vooral wees compleet. En kijk ook even naar de nieuwste ontwikkelingen in mainframe land. Elk

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-07T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.